Pozemky Vysoký Újezd - projekt Zámecké zahrady. Názor?

Dobrý den, zaujali nás nové pozemky v obci Vysoký Újezd - jde o projekt Zámecké zahrady. Ráda bych se Vás zeptala na Váš názor. Hledáme něco v blízkosti Prahy, aby vesnice měla veškerou občanskou vybavenost. Máme malé dítě, které brzy bude chodit do školky, takže abychom ho nemuseli vozit až do Prahy. Celkově mě zajímá, co si o vesnici myslíte a zda je bydlení tam perspektivní a hlavně vhodné pro mladou rodinu. Děkuji za jakýkoli názor :) Alžběta
Odpovědět
Profilova fotka
Ten projekt je hezký, dělali jsme tam ve studii dopravní koncept, pozemky jsou slušně veliké, celkově urbanisticky myslím ok. Ale na stránkách projektu nic není otom, zda se developer také chystá řešit rozšíření veřejné vybavenosti a kolega co na projektu pracoval loni také říkal, že tam zatím nic nevidí. Podívejte se na to, jak se stávající malá obec má postupně ohromě rozrůstat, pokud se k tomu nezvýší i zázemí bude to satelit s tím, že do Prahy je přeci kousek a budete děti za kvalitním vzděláváním vozit. Koneckonců ten projekt je dost drahý, takže se asi dá čekat, že lidé si budou svoje potřeby řešit sami individuálně. Ale zavolejte si starostovi, on musí vědět, co všechno tam developer kromě rozpalcování na pozemky plánuje. Nicméně mě zaráží, že na stránkách toho projektu o tom zmíňka není (nebo jsem to přehlédla?). I naše miniobec si jeden pozemek nechala pro sebe na rozšíření obč. vybavenosti a to jsme obec o 300 obyv. a přibyla jedna ulice o 20 domech :). Jinak v současnosti má Vysoký újezd školku s 1 třidou (21 dětí) a malotřídní základní školu (80 žáků).
Odpovědět
@tulda27 Dobrý den, děkuji moc za odpověď. Přesně to občanské zázemí mi vrtá hlavou, protože s takovým přílivem nových lidí by se měla řešit i zvětšená kapacita školky a školy aj. Zkusím toho starostu a uvidím. Díky a přeji hezký den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xbusa100 to víte v praze už develperery trošku tlačí (děláem třeba i něco kolem Nových Chaber) ale je možné, že tady to jaksi vyšumělo :) dejte schválně pak vědět. Čistě z profesních důvodů, my koupili pozemek o dost dál :).
Odpovědět
@tulda27 Určitě dám vědět, jak jsme dopadli na obci, co nám k rozvoji vesnice s přílivem nových rodin řekli. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme tedy v procesu koupě pozemku ve Vysokém Újezdu. Pozemek jsme hledali rok a půl, chtěli jsme v dostupnosti Prahy, aby tam nevedla poblíž dálnice, žádná hlavní silnice, nebyl to letecký koridor, apod. Takže nám odpadla Praha východ a stejně se nám Praha západ líbila nejvíce a z této oblasti nám nejlépe vyšel Vysoký Újezd. Od Prahy až k Mezouni jsou pozemky pro nás drahé, v Kozolupech se bude rozšiřovat blízký kamenolom (též jsme tam o pozemku jednali) a Bubovice se nám už zdáli daleko, v dalších obcích je horší dostupnost. Ve středu obce by mělo vzniknout od Crestylu zázemí s obchodem a službami. Co se týče školky a školy, po pravdě jsem nezjišťovala. Sama pocházím z blízkých Jinočan a sama jsem viděla jak se taková obec v blízkosti Prahy rozšiřuje. Zvýšila se tam doprava a školka se zvětšila, aby vyhovovala novým požadavkům. Počítám s tím, že ve Vysokém Újezdu to na začátku může být horší, protože dojde k většímu přílivu lidí najednou, ale tak nějak doufám, že se zareaguje na nové potřeby.
Odpovědět
Profilova fotka
@xbusa100 Jinak nám se právě líbí, že vzniká něco nového napojeného na starou zástavbu obce (tudíž to nepovažuji za satelit), kde právě budou nové rodiny, které si ten svůj prostor nově vytvoří, takže my se tešíme :-)
Odpovědět
@keeshka Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. My už pozemek hledáme taky nějakou dobu a řadu lokalit jsme vyloučili z podobných důvodů, které uvádíte vy. Na jeden pozemek ve Vysokém Újezdu jsme se byli podívat a líbil se nám, jen nám Újezd přišel takový dost tichý, že se tam moc věcí neděje. Jeli jsme se podívat do sousedních Nučic a tam už to bylo jiné, lidé seděli venku na zahrádkách hospod a celé to tam tak nějak více žilo. Realitní makléřka nám řekla, že se ve VÚ bude rekonstruovat i zámek a bude tam hotel a restaurace, to by také mohlo trochu rozvířit život tam :) Líbí se nám tam příroda a celkově i dostupnost do Prahy. Pokud nenajdeme něco v Nučicích, tak do VÚ také půjdeme.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme o Vysokém Ujezdu také uvažovali, a sám developer nám už minulý rok říkal, že zámek je předaný firmě, která má dělat rekonstrukci, měl by tam vzniknout hotel, obchody a myslím nějaké ordinace pro praktické lékaře, ale záleží kdo si tam co pronajme. Živější budou určitě Nučice, které mají i výhodu vlaku a je tam snad i to co v Ujezdě není např. mateřské centrum a lékaři, ale tím si nejsem jistá. Mně se tam celkem líbilo i když cena pozemků si myslím, že je vyšší, vzhledem k tomu, že zatím tam opravdu nic moc není. Nakonec jsme ale koupili už hotový dům v Mníšku, přeci jen je to město, vybavenost je tu vyšší a my už jsme na bydlení celkem spěchali. Jinak co se tak občas manžel dívá, tak říkal, že mu přijde, že se jim ty pozemky asi nedaří úplně prodávat podle plánu, ale to nevím :)
Odpovědět
Profilova fotka
@xbusa100 Jak jsem psala, jsem z Jinočan. Když jsem se tam před 15ti stěhovala, děti si mohli hrát na hlavní silnici, teď je to naprosto nemyslitelné, je to frekventovaná silnice. Obec se za tu dobu opravdu rozrostla, s čímž souvisí i služby. Stejně tak Nučice, vždycky jsem je považovala za ne moc hezkou obec, nic tam nebylo a jak vypadají teď. Zkrátka obce v dobré dostupnosti na Prahu se rozšiřují a mají do budoucna potenciál. Nučice jsou pro nás finančně nedostupné, jinak proč ne :-) , teď je to opravdu moc hezká obec. A právě Vysoký Újezd splňoval co na místě nechceme a zároveň chceme, věřím, že je to obec s potenciálem. Ano, zámek se již rekonstruuje a další prostory mají vzniknout v obytné zóně Modrého platanu (byty), kde prý prý chce obec po develeporovi vybudovat komerční prostory, samozřejmě je otázkou, kdo si pronajme, ale vzhledem k rozšiřováním obce věřím, že to půjde dobrým směrem. Co se týče prodeje pozemku, dlouhodobě tamtudy jezdíme na kole a vždycky jsme si říkali, kdo si to za tu cenu může koupit :-D a bylo vidět, že se to moc neprodává. Když jsme si teď procházeli katastr, tak hodně pozemků není ve vlastnictví Crestylu, jsou prodané a přítom se tam nestaví. U II. etapy zámeckých zahrad máme v podmínce začít stavět do 2 let a soustavně pokračovat, což prý v I. etapě nebylo a mnoho pozemkpů tam teď leží. Ke všemu na dřívější dobu ty pozemky byly opravdu drahé, ale vzhledem k dnešní situaci na trhu s nemovitosmi se dostaly na reálnou cenu, takže např. tam kde kupujeme my, je už docela dost prodaných...
Odpovědět
Já pocházím z Tachlovic, což je vesnička hned vedle. A pro Vysoký Újezd bych byla hned. Je to kousek od Prahy a tyto obce se (bohužel) stále rozšiřují víc a víc. Chodila jsem do školy do Nučic a všichni bývalí spolužáci co byli z Vysokáče, Kozolup, Bubovic atd. dojížděli pak do školy právě do Nučic. Nikdy nebyli nespokojený, že musí dojíždět ten kousek. Rodiče jezdí nakupovat do Rudný a na velký nákupy Zličín. Lékaře máme v Jinočanech nebo je i v Rudný. Za mě je Vysoký Újezd super volba, vše je kousek a klídek. :) A ještě musím dodat mé vzpomínky - na Vysoký Újezd se vždycky sjížděla omladina z okolních vesnic na místní diskotéku, ach ta mladá léta :D .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Dobrý den, chci se zeptat, jak jste dopadli s pozemkama ve Vysokem ujezde, zda jste koupili, jak to probihalo a zda jste spokojeni? predem dekuji za odpoved. Romana
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Dobry den, Rad bych navazal na kytka4 :). Muze nekdo popsat zkusenosti prosim? Pokud vim, tak nektere pozemky se nachazi v ochranem pasmu (plyn, vedeni s vysokym napetim). Pozemky maji ornou pudu - jak se resi to a co kaceni stromu na pozemcich? A jake jsou celkove zkusenosti s zivotem v projektu Zamecke zahrady a s jednanim s lidma z CRYSTELu? Diky Tomas
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?