Převod orné půdy na stavební pozemek

Profilova fotka
Zdravím, chci se zeptat. Řešíme ornou pudu, která je cca 200 metru nad vsí. Starosta obce nám řekl, ze se na tom neda stavět, protože to není v územním plánu. Myslíte, ze je nějaká naděje vybehat to po úřadech? Řešil jste někdo něco podobného? Předem děkuji za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikit320 Musel by se změnit územní plán, což je práce v horizontu cca 5 let až nekonečno.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikit320 Pred rozhodnutim kupovat pozemok ci stavat doporcujem zistit si čím viac info s tým spojených, ktore vám podla dotazu určitě chybaju - a nemyslím to nijak zle, ale ak do toho pojdete naslepo moze sa vam "po ceste" vyskytnut vela překvapení ci uz procesnych ci financnych, takže len dobre mienena rada 🙂. K dotazu - nezáleží na tom či je to orná půda, to či je na danom pozemku možné stavět určuje územní plán, ktorý stanovuje parcely určené k stavbě. Urcite sa nedá "vybehat", že parcela bude zrazu stavebna, ako píše pán vyssie, muselo by dojst k zmene uzemneho plánu a to je aktivita na roky až navždy. Mozte sa skusit informovať o planoch s danou parcelou prave na úřadu územního plánování, kde vám k tomu povedia najviac relevatnych informácii aj to, či sa o tom do buducna vobec uvažuje.
Odpovědět
Na stránkách místně příslušné správní obce si najděte územní plán. V tomto si vyhledáte předmětnou nemovitost a zjistíte jak je tato v územním plánu vedena. Současně si můžete zjistit, kdy bude obec územní plán měnit. S tím že by jste si mohli dát požadavek na změnu užití pozemku. Nejlepší by bylo osobní jednání na Městském úřadu na odboru územního plánování a tam konzultovat uvedené. Tam by Vám měli být schopni sdělit, zda lze vůbec do budoucna uvažovat o změně pozemku na stavební, případně za jakých podmínek by to tak bylo možné. Někde třeba vyžadují vypracování EIA studie a podobně a teprve poté povolí změnu v územním plánu. Územní plán se dělá cca jednou za 5 let ... Někde Vám rovnou řeknou, že změna nepřichází do úvahy a podobně. Na starostu obce bych se v dané věci nespoléhal, učinil bych dotaz přímo na tom odboru územního plánování.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za odpovědi. Zkusíme to ještě na příslušném úřadě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?