Příjezdová cesta - účelová komunikace

Dobrý den, budeme kupovat pozemek, který je dále než 50 m od cesty, takže se tam musí vybudovat příjezdová cesta. Cesta by byla vedena jako účelová..Stačí cestu vysypat stěrkem? Dočetl jsem se, že by mohl být problém s kolaudací domu a že by si úřad mohl diktovat podmínky, z čeho má cesta být atd ...řešili jste podobnou situaci? Cesta bude ještě pro další baráčky, které však splňují limit 50 m a bojíme se že by to potom mohl být problém. Lze si vyžádat dopředu z úřadu potvrzení z čeho by stačila udělat cesta?Děkuji.
Odpovědět
@kk93 pokud je pozemek dál než 50m od cesty, budete muset nechat vypracovat projekt na cestu, a udělat ji podle toho, jak to mají v obci. Někde stačí kamenivo, někde chtějí i asfalt apod.
Odpovědět
Kromě toho u nás na stavebním úřadu vyžadují i otočiště 12x12 metrů. Bez ohledu na počet domů, které nad těch 50 metrů od obecní komunikace jsou či mají být, a dokonce prý časem přestanou uznávat břemeno užívání cesty pro povolení stavby a doporučují spoluvlastnictví účelové cesty.... Na úřad si určitě zajděte ještě před koupí.
Odpovědět
@madejuli Točna bývá požadavek hasičů.
Odpovědět
@puhelin u nás stavebního úřadu. Jinak nedal úředník svolení k rozdělení pozemku...
Odpovědět
@madejuli No jasně. Ale vychází to z potřeby hasičů. Zřejmě v té oblasti jiná možnost není.
Odpovědět
@puhelin není, ale to není možná i v případě tazatele, proto píšu, s čím se může setkat a ať si to ověří,nez pozemek koupí. Ono pak nemusí zůstat místo na stavbu 😉
Odpovědět
@madejuli Ja jsem to jen objasnovala, at si nekdo nemysli, ze ten pozadavek si urad cucal z prstu 🙂 Souhlasim s vama, tocna zabere dost mista.
Odpovědět
U nás stavební úřad požaduje projekt a asfalt nebo dlažbu a osvětlení. Bance recyklát stačí.
Odpovědět
@puhelin jasně, v pohodě 🙂. Třeba nám o nic nešlo, máme to jako zahradu, ale je fakt, že to nevěděli ani vlastník ani realitak, hádali se s úředníkem, nechávali si to podepsat od katastru a kyho čerta... (a pravděpodobně tohle tvrdí spousta prodavajicich kupujícím), a pak se lidi můžou divit, když žádají o stavební povolení, že nic nepostaví... Zvlášť dnes, když se kupují co možná nejmenší pozemky...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?