Příjezdová cesta 4m - stavební úřád požaduje 7m

Nechci zatěžovat okolnostmi, tak jen zkráceně. Stavební úřad po nás chce prijezdovou cestu širokou 7m. My máme k dispozici 4m. Délka cesty k pozemku od obecní komunikace je 100m. Je to reálné prosadit?
Odpovědět
To jako fakt? My máme tak 3 m, jak mohou chtít 7 metrů? Jaký je důvod?
Odpovědět
To bude z duvodu pripadneho vjezdu hasicu k pozaru. Zeptala bych se hasicu (HZS u vas), jaky pozadavek by u vas meli.
Odpovědět
Jako 7m zpevněná?
Odpovědět
@majak78 @puhelin @adula000 Ano, jde o hasiče, máme i točnu pro hasiče na konci, ale část cesty je úzká jen 4m a soused slíbil uvolnit zbylé 3m a teď si to rozmyslel. Tohle pozadí problemu nechci řešit. Zajímá mě, jestli jde podle českých zákonů, vyhlášek a předpisů povolit 4m cestu i přesto, že je více než 50m od obecní cesty.
Odpovědět
Bohužel neporadím, my máme teprve projekt u hasičů, jestli budou chtít 7 m tak můžeme pustit stavbu z hlavy :(
Odpovědět
@majak78 my tu cestu nemáme prujezdnou, proto chtějí točnu. Taky má vliv ta vzdálenost od cesty. Jestli máte barák 50m od obecní cesty, tak to není problém. Možná je to v každé obci jinak. Jsem teprve na začátku, takže nevím, co se z toho vyklube. Když jsem ale dneska volal na úřad a řekl babě, že je v územním plánu veden pozemek jako stavební a aktuálně stavební není, tak trochu začala couvat. Víc se dozvím ve středu. Každopádně by mi toho skoro milionu za pozemek bylo líto. Nyní hodnota pozemku klesla tak na 100 000 :)
Odpovědět
@jose10r ja projekt cesty řešila minulý rok. Pozemek ma na šířku 6m, cesta ma 3,5m (zpevněná). Máme tedy účelově veřejně nepřípustnou, u ucelove veřejně propustné je myslim v zákoně celkově 8m, tzn. Treba cesta 4m a zbytek veřejné prostranství (tráva apod.). U verejne nepřípustné to odpadá. Je dlouhá 100m a mam k ni obratiště 3,5 x10,5.
Odpovědět
@jose10r adula000 My máme právě 100 m od obecní cesty, točnu také děláme, tak snad pro nás platí to, co píše @adula000, že jde o cestu účelově veřejně nepřípustnou a stačí teda těch 3,5 m - tráva kolem taky ještě tak 2 m bude mít... Přeji, ať to u Vás dobře dopadne.
Odpovědět
@majak78 my tam tý 2m navic mít nebudem, tak uvidíme.
Odpovědět
@jose10r ještě me napadlo, cesta bude jen pro vas nebo i pro jine pozemky? Protože ja vedle svého pozemku mam dva (zrovna minuly rok dostali povoleni) takové, ze řešili cestu v jednom projektu s domem, kdy je tam cesta zpevněná, delší než 50m, dům se pak nachází od obecni cesty vic než 50m, cesta mela v projektu jen 3,5m a nic vic resit nemuseli, ani obratiště
Odpovědět
@adula000 cesta vede k našemu pozemku a pokračuje k dalším dvěma pozemkům.My a soused vedle chceme stavět teď. Na třetím pozemku budou stavět za dva roky.
Odpovědět
@jose10r aha, tak to musí byt tedy ta účelová
Odpovědět
Článek se načítá
@adula000 já si myslí, že to musí projít. Pozemek byl v územním plánu jako stavební, tak musí být stavební. Na začátku má cesta sice 4m, ale kolem našich pozemku už bude 7 + obraciště na konci, takže to přes hasiče snad projde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?