Přímotopy a krbová vložka - spotřeba C

Zdravím všechny, stavíme dřevostavbu s obytným podkrovím. Celkem obytná plocha asi 120 m2. V ceně na klíč jsou : Elektrické přímotopy – do ceny 2.450 Kč včetně DPH. Komín průměr 160 mm s přípravou pro krbová kamna. Podlahové topení pouze předsíň a koupelna Přijde vám taková kombinace v pořádku? Máme pouze elektřinu a bojíme se nákladů. Plánujeme krbovou vložku. Přes zimu teda ještě zohlednit nákupy dřeva. :-N =-) Prosím veškeré zkušenosti s přímotopy. Nebo byste doporučili ty infra panely, případně jaký je rozdíl měsíční spotřeby? Původně jsme mysleli, že bude dům v B, teď nám bylo řečeno, že C. Považuje se to vůbec za nízkoenergetický? Děkuji za reakce ;-) Bára:)
Odpovědět
S kým stavíte?Dřevostavba C v dnešní době je snad žert.Já mám jen kabely a Tč vzduch-vzuch.Jaké máte TZ v projektu?
Odpovědět
@bara2323 topeni bych volila podle toho, jakou planujete izolaci, skladba drevostavby, abyste na primotopech neprodelali majlant. Podivej se sem, tady je to jinak moc hezky popsane: http://www.drevostavitel.cz/clanek/kd... http://www.drevostavitel.cz/clanek/kd... Co se tyce C, neni to nizkoenergeticky, ale tzv. standardni dum, podle toho, jak se to kategorizuje. Znamena, ze vyhovuje, ale uz neni usporny - v tomto pripade bych o elektrice ani neuvazovala a podivala se na skladbu domu a izolaci a premyslela bud zesilit a priplatit a nebo stavet s nekym jinym...Predevsim uz jen proto, ze se jedna o drevostavbu. Jak jste prisli na to, ze dum bude v B?
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít dřevostavbu, jen elektrické topení (podlahovka, přímotopy) + krb a vyšlo nám celkově Béčko. Ono se do toho štítku promítá víc parametrů, nejen topení. Třeba samotná obálka budovy nám vyšla na C, což taky nechápu. Musím se na to zeptat našeho stavbyvedoucího.
Odpovědět
Tak do takovéto stavby bych já tedy nešel a už vůbec bych neuvažoval nad jejím vytápění čistě elektřinou... Máte někde napsané složení konstrukce a jaká vyšla tepelná ztráta domu? Jinak Infrapanel je to samé jako přímotop, takže se nikde nic neušetří.
Odpovědět
Omlouvám se za delší "nereakci", až teď jsme přečetli vaše reakce. Nakonec jsme se rozhodli do toho s danou firmou nejít, budeme stavět svépomocí s firmou Modul-leg, někdo zkušenosti? Projekt ještě nemáme. Bude to nízkoenergetická montovaná dřevostavba, obvodové stěny asi 30 cm (ještě je možnost 15 cm, to se nám zdá u patrového domu málo) Postavíte se to jako lego. Mezitím bude polystyrén (není definitivní kolik) a izolace climatizér plus (nebo obdoba české výroby česká Ceuloza - tempelan) Máte někdo zkušenost co je lepší, příp. co víc dýchá? Díky moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@bara2323 Už máte domeček postavený s firmou Modul-leg? Byly jste spokojení s výstavbou a teď při užívání? Dohodnutá cena seděla nebo jste dopláceli. Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Dobrý den, za pár týdnů stavíme.. Spokojeni jsme, jak se to tak vezme. Na jednu stranu veliká ochota, na druhou stranu komunikační šumy. Výsledná cena byla vyšší než původní cenová nabídka. Byla ovšem těsně v té toleranci, kterou firma udává. Nepochopila jsem ovšem, jakou slevu jsme dostali, měla být veliká a ve výsledné ceně se za mně neprojevila. Případné bližší info dodám po realizaci. Ta jest do 3 týdnů. Pěkný den. Bára
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?