Problém se souhlasem spoluvlastníků (sousedů)

Zdravím vás všechny, chtěla bych se zeptat a poprosim o radu. Máme problém v tom, že chceme stavět a vedle našeho pozemku je pozemek který je napsaný na 7 spoluvlastníků. Je to jen čistý pozemek, který obdělávají moji rodiče( mají ho v pronájmu). Mám ale obavy, že spoluvlastníci by nám nepovolili stavbu, jelikož rodiče měli s nimi stejný problém při stavbě. Přitom bývají úplně někde jinde a ten pozemek spoluvlastníků by nijak naše stavba neovlivňovala. Děkuju moc.
Odpovědět
Oni vám to nemůžou povolit nebo nepovolit. Pokud je váš pozemek určen k zástavbě a pokud projektant dodrží zákon a popřípadě stavební limity dané územním plánem, mohou oni sice uvést, že se stavbou nesouhlasí, ale to je tak všechno. Jenom se to stavebko potom může dost táhnout, protože se mohou odvolávat proti stavebnímu povolení. Ale kdo ví, třeba to projde hned.
Odpovědět
Jak už jsem odpovídala i v diskusi u jiného příspěvku. Pokud neseženete podpisy všech zúčastněných, tak místo žádosti o ohlášku (jejíž vyřízení trvá cca 30 dní), podáte žádost o stavební povolení. Všem zúčastněným (sousedům a Vám), bude poslán dopis, ve kterém bude stanoven termín. V tomto termínu mají všichni možnost se podívat na Vaši projektovou dokumentaci a případně ji napadnout, že s něčím nesouhlasí. Musí to být ale podstatné důvody. Pokud nikdo nic nemá, tak následuje lhůta cca měsíc, kdy nakonec dostanete stavební povolení. Celé by to mělo trvat cca 2 měsíce, ale i stupidní připomínky to můžou prodloužit, ne ale zastavit nebo znemožnit získání povolení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?