Projekt v CHKO

Dobrý den, chtěla bych se informovat zda má někdo zkušenost se stavením chaty na území CHKO. Známá mi říkala jak nějaký pán dělal rekonstrukci (chaty, domečku,...) nevím přesně v zahradě kde je CHKO. Měl dát do původního stavu objekt, který rekonstruoval a dostal i nějakou finanční pomoc, zřejmě od CHKO. Chci teda zjistit, zda má někdo zkušenost nebo co je pro nás reálné pokud bych chtěla zde postavit chatu nebo udělat rekonstrukci chaty, která tady sloužila jako sušírna. Děkuji
Odpovědět
@simand myslím, že finanční pomoc se dá čekat max. od památkářů, resp. jsou dotace na obnovu kulturních památek.. Jinak my v CHKO budeme stavět a kromě přísnějších regulativ (výška budovy, sklon střechy, barva oken a střechy, velikost oken, umístění štítu, jak často je povoleno sekat, jaké ploty lze postavit..) v tom nevidím rozdíl oproti jiným pozemkům, které v CHKO nejsou. Záleží ještě na zonaci. Co se chatky týče, nejspíše tam budete mít užití pozemku jako rekreace individuální a pak počítejte s tím, že nedovolují chatu zvětšit - musí se dodržet zastavěná plocha.
Odpovědět
@simand Projdete si uzemni plan na te vasi plose. U nas ma v CHKO spousta obci zakaz stavby chat, resp. staveb k bydleni a rekreaci do urcite zastavene plochy (myslim, ze to je 80 m2). Nechteji uz zadne dalsi chatky velikosti zahradkarske bunky, ale jen stavby velikosti tradicnich chalup, aby se drzel raz krajiny.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?