Propustek

Dobrý den, mám otázu ohledně propustku. Mám svažitý pozemek, nad kterým vede obecní komunikace. Skrz městskou komunikaci vede propustek, který svádí dešťovou vodu podél komunikace skrz propustek na můj pozemek a ten je potom podmáčený, nehledě na to, že někteří tam vypouští i splašky. Chci se zeptat, jestli je proti tomu nějaká obrana.
Odpovědět
Jedná se o propustek pod rovnou komunikací, bez sjezdu. Je to odtok z protější strany silnice (odtok ze strouhy) na můj pozemek.
Odpovědět
Běh na dlouhou trať. Komu propustek patří? ŘSD / obec? Co bylo dřív? Váš nějak používaný pozemek nebo propustek? Byla za propustkem dříve funkční strouha nebo kyneta vysypaná štěrkopískem, která časem zmizela nebo přestala být funkční? Propustek patrně zrušit / převést jinam nepůjde, nový ve vhodném místě bude stát minimálně půl milionu. Pokud prokážete, že pozemek ztrácí hodnotu, pak můžete požadovat na majiteli soudní cestou nápravu, (nedojde li k dohodě a to patrně nedojde) asi nejlevnější bude odvodnění trubkou nebo štěrkopískovým trativodem pod Váš pozemek. Což nevím, jestli je možné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?