Radost pominula

Profilova fotka
Zajímal by mne Váš názor - dostali jsme pozemek (byli jsme nadšení!), naprojektovala jsem první vizi RD - zcela nám vyhovoval. Poté jsme poprvé narazili - na neskutečně hloupém místě této parcely vede vodovodní potrubí .... OK řeklo se, přizpůsobíme se situaci, i když ochranná zóna pro potrubí je 6 m na obě strany - z nádherné plochy se stává boj o centimetry. Přikládám obyčejnou situačku pro představu - zelené ohraničení je naše parcela, vedle již stojí novostavba a červený obdélník je naše nynější vize. Teď, ale přicházejí obavy s otázkou Co když? - co když potrubí praskne. Rovnou plochu by to potopilo. Co až bude oprava-výměna potrubí (plánuje se cca za 10 let). Co pojišťovna-kdo dům pojistí?? Stavěli by jste? Zaměstnanec na vodárnách říká- já bych tam nestavěl. Kdybych znala lepší variantu, také bych raději stavěla na klidném místě bez takového rizika, ale pozemek zadarmo??(od rodiny) tak bohatá nejsem, abych si mohla až tak vybírat :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Je to někde ve vsi? Nebo ve městě? To je asi klíčová otázka. My jsem stavěli ve vesnici. Nám vede obecní vodovod přec celý pozemek a navíc tam ještě stojí sloup NN. Nakonec jsme hýbali jen s vodovodem. Nejdřív to vypadalo, že to budeme muset hradit pouze mi, ale obec nám vyšla vstříct a skoro celé to zaplatila. Dům máme normálně pojištěný. A otázka, co když potrubí praskne? Může prasknout jakékoli potrubí.
Odpovědět
Profilova fotka
@ance_en hele...všude vedou nějaké přípojky všemožných médií od vody, plynu, po elektřinu a s každou z těch přípojek se holt může něco stát. Spíš bych to řešila s nějakým projektantem, aby byla dodržena všechna ochranná pásma. Nás se např. pojišťovna neptala kudy vedou sítě, když nám pojišťovala dům.
Odpovědět
Profilova fotka
@ance_en a soused, který už má postaveno, je v úplně stejné situaci, tak se poptejte jeho :)
Odpovědět
Profilova fotka
U mě by asi rozhodlo to, že je pozemek zadarmo. Kdybych měla kupovat, tak nekoupím. Ale takhle, nechala bych tam trávník a až by se opravovalo tak bych to prostě překousla a trávník doroste.
Odpovědět
Profilova fotka
@effka84 tak stejně i na stromy se vztahuje ochranné pásmo :)
Odpovědět
Jako první mě napadla ještě jedna varianta, protože se v tom technicky moc neorientuji... Možné by bylo i se domluvit s rodinou, že by se pozemek zkusil prodat a za peníze koupit nějaký jiný vhodnější a "klidnější" na úřady:-) Ale to už záleží samozřejmě..držím palce
Odpovědět
@ance_en Buď v klidu - mi vede přes pozemek hlavní přivaděč vody pro Ostravu :) Roura 1 m tlustá z druhý strany cesta prošpikovaná kabelama Čezu a O2 optickýma kabelama (a to jsme na konci světa). Všecko jsem si nechala zaměřit, barákem jsem při projektování šoupala sem a tam až se vešlo vše včetně obr terasy a malého bazénu(mám 568 m2 pozemek a na něm barák 9 x 13 m), žumpy, vsaku a dodrželi jsme všechna ochranná pásma. A stejně když jsme kopali tak jsme O2 překopli el.kabel, který vedl prostředkem mého pozemku - mimochodem tam neměl co dělat a byl tam načerno. Pokud Ti tam vodárny a stavební úřad dovolí stavět (mně taky strašili) tak bych do toho klidně šla. Barák zvedni nahoru, pro jistotu a s pojišťovnou jsme neměli vůbec žádný problém, nezajímalo je to ani banku která mi dávala hypo. Kdyby se nedejbože fakt něco stalo, jde to z pojistky vodáren. My už bydlíme, máme klid a nádherný výhled do obory a neměnila bych.
Odpovědět
Profilova fotka
@baru7 vím, právě proto jen trávník:-) taky by tam mohly být záhony
Odpovědět
Profilova fotka
díky Vám za názory-moc mi pomohly a podpořily nás. Je to vesnice a pozemek je vzdálenější od centra obce-je zde klid a pouze 4 baráčky kolem. Potrubí máme také 1000 a teď tedy budeme žádat o výměru. @kkaccullka tvůj příspěvek mi dává jasný START pro naší stavbu :) díky (my jsme okr. F-M)
Odpovědět
Profilova fotka
a ja bych se taky nebala nam vede přes pozemek taky obecní voda a budou vymenovat potrubí a ja spíš vymejšlím jak z toho ješte profitovat,pokud mam neco mit na svym pozemku tak ne jen tak zadarmo :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?