Rezervační smlouva k pozemku

Profilova fotka
Zdravím vás 🙂 předně chci napsat, že jsem v tomto absolutní laik, nikdy jsem pozemek nekupovala, a tak si jdu pro radu a předem děkuji za jakoukoliv. Hledáme stavební pozemek v našem kraji , ale jakmile se nějaký objeví (který by mohl stát za to) není šance ho koupit, pokud co nejdříve nepodepíšu rezervační smlouvu a nesložím zálohu(zatím to takto chtěla každá realitka), než si tedy o něm stihnu zjistit podstatné info , předběhne nás X dalších lidí. První můj dotaz zní, pokud se tedy dostanu na prohlídku s makléřem, je jeho prací zajistit mi veškeré podložené info o inženýrských sítích nebo např. o ochranných pásmech atd. ? Jde mi o to, že nás většinou makléři tlačí k podepsání rezervační smlouvy, ale já o tom pozemku od nich nevím téměř nic (mám dojem, že i jejich informace jsou často mylné a neověřené) , ale pokud rezerv. smlouvu nepodepíšu, pozemek mi automaticky vyfoukne někdo jiný. Co když tedy podepíšete rezervační smlouvu (složím nemalou rezerv. zálohu) , makléř vám tvrdí, že např. elektřina, voda nebo cokoliv jiného podstatného pro stavbu na pozemku nebude problém, ale vy poté zjistíte, že to problém je. Je možné mít v rezervační smlouvě nějaký dodatek, který by stanovil, že vám bude záloha v takovém případě vrácena? Jakým způsobem jste při koupi pozemku postupovali vy? Jde o to, že v tomto kraji je pěkných pozemků málo a zájem obrovský, člověk proto nemůže dlouho váhat, ale určitě nechce kupovat zajíce v pytli .
Odpovědět
Bohuzel realitka zadnou povinnost nema. Jestli vas do neceho tlaci, mel by to pro vas byt signal, ze to nic vyhodneho pro vas nebude.
Odpovědět
Před pár týdny jsem podepsal rezervační smlouvu, zaplatil poplatek a pak zjistil, že se na vodu, která byla zmíněna v inzerátu nejde napojit. Bez vody by byla cena pozemku třeba o 200k nižší. Posléze jsem zjistil další věc. Před 6 měsíci byl pozemek v nabídce za 600k, nyní jsme ho koupili za mega. Prodejce a makléřka jsou kamarádi, takže asi tak.... Kdybych kupoval nějaký pozemek teď. Sítě od ČEZ jdou zjitit během několika minut. Funguje jim to dobře. Voda a kanalizace trvá. Pořád na jejich vyjádření čekám a jsou to už 3 týdny. Takže kdybych spěchal a chtěl si to alespoň nějak ověřit tak bych zavolal starostovi obce, většinou má dobrý přehled kde co je. Jestli je možnost, tak si i zavolat/pokecat se sousedy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?