Rozdělení parcely vedené jako zemědělský půdní fond

Profilova fotka
Chtěla bych poradit. Babička s dědou mi dají část zahrady (v katastru označené jako zemědělský půdní fond), abychom si tam mohli postavit. Co musím udělat nejdříve? Musí se nějak nechat převést typ parcely? Pak asi geometrický plán na zaměření nové parcely a darovací smlouva a s tím podat návrh na vklad do katastru, že? Je to pro mě španělská vesnice a u nás na stavebním úřadě je strašně neochotnej úředník, tak nejdřív prosím o radu zde.
Odpovědět
@remynka Určitě nejdřív darovat,jak to bude vaše tak musíte zažádat o vyjmutí pozemku z orné půdy.To by ale měli poradit zrovna na stavebním úřadě.Nemáte tam těch úředníků víc?Že by jste zkusili někoho jiného.My máme u nás naštěstí ochotné úředníky. :-)
Odpovědět
Jsme téměř ve stejné situaci. Dostaneme část pozemku ,který musíme rozdělit a oddělit ho tak od stávajícího pozemku na kterém stojí barák. Nevím,jestli je postup správný,ale nejdříve jsme si pozvali geodeta,aby nám pozemek zaměřil a vykolíkoval naši část. Jeho plán nám musel schválit katastr a tento plán pak slouží jako oficiální dokument jak pro stavební úřad,tak pro advokáta atd. Ted řešíme žádost o vydání rozhodnutí o dělení nebo scelování pozemku. S tou si moc nevím rady,jak vyplnit a zda k tomu potřebuji vyjádření ochrany zemědělského půdního fondu atd.,ale to zkusím zjistit na stavebním úřadě,kde jsem také narazila na neochotnýho pána. Současně řešíme darovací smlouvu a až vše bude, tak přichází na řadu katastr.
Odpovědět
@remynka je to přesně, jak píše @martanova. Jako první musíte sehnat geodeta, který vypracuje geometrický plán, který bude sloužit pro dělení pozemku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?