Sběrné suroviny na vedlejším pozemku. Jak se bránit?

Na sousedním pozemku se nachází plechová hala, která je delší dobu nevyužitá, teď tam chce nový majitel vybudovat Sběrnu surovin a venku chce mít (dle plánku) kontejner na kovové domácí spotřebiče... Jsme pozváni stavebním úřadem v ústnímu projednávání, bude stačit náš nesouhlas? Musíme mít pádné důvody, proti tomuto záměru?? Těch proti mě napadá celá řada, ale jaká "PROTI" na stavební úřad platí? Ani dalším sousedům se tento záměr nelíbí...takže doufá souhlasit také nebudou... ale nevím, zda nám nesouhlask něčemu je... ???
Odpovědět
Zjistěte si v územním plánu, jestli je pozemek určen k podnikání. Pokud je, tak to bude asi složité ba dokonce zcela nemožné něco zrušit! Pokud není, bude majitel určitě usilovat o změnu v územním plánu a určení pozemku na podnikání. Potom je to samozřejmě na vás - petice se všemi sousedy, odvolání, budete argumentovat bytovou a domovní zástavbou v ulici, kde by určitě docházelo k narušování soukromí, pořádku, hluku, větší kumulaci aut apod. Tak přeji hodně štěstí... toto je velmi nepříjemné! :-| Mohla bych potom poprosit o echo do IP, jak jste dopadli? Něco podobného jsme totiž před lety řešili i my a nedopadli jsme dobře. :-( Ale snad u vás to bude ok. ;-)
Odpovědět
je nutné zjistit na stavebním úřadě, jestli se jedná o část průmyslové zóny nebo o takzvanou smíšenou zástavbu - tam se nesmí situovat výroba, pouze služby, což se dá využít a zablokovat umístění sběrny, i když to jsou služby. Obávám se, že to bude dlouhý boj, stavební úřad ve většině případů musí vyhovět územnímu plánu, jediná obrana je dát do zápisu z jednání o umístění stavby požadavky na hluk, hygienu, ochranu životního prostředí, Vaším spojencem může být Odbor životního prostředí a Okresní hygienická stanice, především nebezpečné odpady - ledničky /freon, baterie .... Držím pěsti
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?