Vinný sklep pod stavebním pozemkem - je to problém?

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Máme možnost koupit pozemek ale je tam jeden zádrhel. Pod místem kde bysme chtěli chtěli stavět dům vede vinný sklep. Nevíme přesně jak velký ani do jaké hloubky, protože vchod je od sousedů, takže sme neměli možnost do něj nahlídnout. Jen jsou videt na povrchu pozemku větrací roury. Sousedé teda prý ten sklep nevyužívají takže kdoví aji v jakém je stavu. Jak velký by byl problem a co by se muselo vše udělat aby se na místě dal postavit dům ? Popř. Jaká je finanční náročnost takového zákroru? Chápu že to bude asi podle rozsahu toho sklepu ale tak orientačně ?
Odpovědět
@juricze pokud se sklep nevyuziva, tak po dohode s geologem a statikem zasypat sterkem, zhutnit na predepsane hodnoty a zakladove pasy budou muset byt na 99% s vyztuzi, coz by v jinem pripade byt nemuselo. Pro vas to unamena: 1/ zamerit geodetem, pak udelat poradny inzenyrskogeologicky pruzkum a z nej plus navrhu statika vzejde postup co dal. Pravdepodobne to bude tak jak pisu vyse. Pokud chcete sklep zachovat, tak to bude chtit prohlidku sklepa statikem a ten vam bud doporuci ho zrusit, nebo stanovi podminky jak ho zaclenit do domu.
Odpovědět
@juricze pokud se sklep nevyuziva, tak po dohode s geologem a statikem zasypat sterkem, zhutnit na predepsane hodnoty a zakladove pasy budou muset byt na 99% s vyztuzi, coz by v jinem pripade byt nemuselo. Pro vas to znamena: 1/ zamerit geodetem, pak udelat poradny inzenyrskogeologicky pruzkum a z nej plus navrhu statika vzejde postup co dal. Pravdepodobne to bude tak jak pisu vyse. Pokud chcete sklep zachovat, tak to bude chtit prohlidku sklepa statikem a ten vam bud doporuci ho zrusit, nebo stanovi podminky jak ho zaclenit do domu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?