Stavba domu ve vyšší nadmořské výšce, kolem 600m.n.m a výš, zahrada tam- kdo má zkušenosti

stavěli jste někdo tak vysoko a jaká to má specifika? nemyslím tím požadavky SÚ na vzhled,ale zateplení, typ střešní krytiny, sklon střechy, typ oken, základy, zdroj tepla, lišilo se to nějak? máte nějaké články k tomu třeba uložené? na co jste žitím tam pak přišli,že by mělo být jinak udělané? a zahrada- co se dá vypěstovat, je kratší úrodné období.Jaké potíže přináší zima na takovém místě? a kdo jste tam šel z nížiny, nelitujete:) výhody známe, pozemky nádherné velké a i finančně dostupnější, příroda úžasná, už žádná pole,ale louky, prostor a vzduch, hory a výhledy, ale nechceme to mít zidelizované, budu moc ráda za osobní zkušenosti od vás,kdo tak bydlíte a stavěli jste tam- děkuju:)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@joy_ my opravujeme chalupu v Krušných Horách 880 m n.m a je tam fakt krušně. Jsme na samotě ,takže problém první a bohužel největší, není přípojka na elektřinu a není ani šance. V zimě spousta sněhu takže střecha plech, aby sníh sjížděl,okna plast aby co nejméně trpěla, co nejméně dřeva,protože neustálým vlhkem všechno rychle odchází i když poctivě udržuješ,celoroční topení ,protože je chladno i v noci a vysoká vlhkost u nás ještě navíc kamenný barák,zahrada nic nevypěstuješ,kytky které snesou drsnější podnebí později raší a kvetou až na podzim,zapomeň na ovoce stromy nerodí nestihnou. Asi na trvalé žití bych tam být nemohla.
Odpovědět
@miriln 800mnm to už je hodně, to už je dost znát, jak to píšeš,asi žádná pohoda.my máme zkušenost max ze 700mnm a tak vysoko nehledáme, od 500 - 650 max, ono hodně záleží na orientaci kvůli sluníčku, samotu bez elektřiny si neumím na trvalé bydlení představit.hledám domy v horách na netu a jsou to i dřevostavby s dřevěnýma oknama, střechy sedlové plechové,ale viděli jsme těsně pod horama i ploché a pultové střechy, to nás překvapilo, asi fakt záleží na konkretním místu.jak jste to vyřešili s tou elektřinou?
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ zatím máme centrálu na benzín,je to strašný kravál a nepohoda. Ale plánujeme větrnou elektrárnu jen musíme hodně šetřit a sehnat někoho kdo tomu rozumí a dá to dohromady
Odpovědět
@miriln ale stojí to za to určitě, ten klid a ticho a bez sousedů?
Odpovědět
Profilova fotka
Klid a ticho bez sousedů můžeš mít kdekoliv, kvůli tomu nemusíš jezdit od hor. Cherry ty jsi fakt tak naivní....
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ jojo to ano klid a zase klid, všude lesy nebo louky plno zvířat které vidíš jen v zoo nebo lesoparku za plotem. Čistý vzduch nikde žádný komín jen ten náš na dřevo.
Odpovědět
@slabici a koho to zajímá? naprosto nepřínosný komentář, stavíte na plošině v nížině a nemáte k mé otázce co říct, tak jako jste neměla k mé otázce na skladbu suchých podlah bez podlahového topení, máte podlahy lité a podlahové topení.Kometovat naprosto všechno,aniž o tom cokoliv víte a ještě nepříjemně, to je zvláštní seberealizace a trávení volného času.
Odpovědět
@miriln to musí být krásný :) škoda že taková místa jsou jen takto odlehlá, hlavně ten vzduch.to jste koupili nebo je to po rodině, Krušné hory neznáme, ještě jsme tam nebyli.
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ Stavíme na plošině, kde chcípl pes, všude kolem kouří smradlavý komíny, lidi jsou tam hnusný, jako na každý vesnici.. to už jsem všechno slyšela. Chceš k tomu něco říct? Vzhledem k tomu, že každé léto trávím na horách v Čechách nebo v Rakousku, radím ti, abys myšlenku na difúzně otevřenou dřevostavbu na kůlech na horách vzdala. Ty na to nemáš. 1) na horách je zima i v létě, musíš topit. Vzhledem k tomu, že nechceš podlahové topení, zřejmě hodláš topit v kamnech, připrav se na to, že od jara do podzimu budeš připravovat dříví na zimu 2) na horách většinou není kanalizace a vodovod, takže pro tebe nemyslitelné. Ty přece nebudeš žít v domě, který jede na studnu ;-) 3) na horách je krásně, pobíhá tam zvěř, ale není tam kulturní vyžití, které ty vyžaduješ 4) s tím, že má někdo velký pozemek na samotě v horách, souvisí i dost nepříjemných pocitů týkajících se bezpečí v noci a pohodlí v zimě, za mrazu, sněhu a náledí Tobě ale nemá cenu psát jakékoliv komentáře, které ti nepochlebují a nevychvalují tě do nebes... Hledáš pozemek a dům na samotě, v klidu, uprostřed kultury už roky a nenacházíš. A ani nenajdeš. A pokud ano, nenajdeš firmu, která to podle těch tvých přehnaných představ postaví, bude za to ručit a ještě to postaví za hubičku ;-)
Odpovědět
@slabici mě zajímají zkušenosti lidí, kteří stavěli a žijí ve vyšší nadmořské výšce- viz text mé otázky, naprosto nepřínosné jsou tlachy lidí bez osobní zkušenosti, bez znalosti, to samé platí o jakékoliv mé otázce, tedy mě nezajímají teoretické plky kohokoliv o čemkoliv, co sám nestavěl nebo nemá- nemáte piloty, nemáte dřevostavbu, nemáte suchou skladbu podlah bez podlahového topení a o stavění a životě v horách teoretizujete a navíc váš poslední komentář je mírně řečeno psychedelický a snaží se být velmi nepříjemný, nechápu vůbec co to píšete , ale nebudu to dál řešit. .Vím co chci a nepotřebuju o tom s nikým teoretizovat.Pokud něco potřebuju, zeptám se a zcela jasně formuluju otázku a očekávám přínosné odpovědi od lidí se zkušeností a znalostí toho na co se ptám.Nemáte mi co nabídnout, stavíte něco úplně jiného, někde jinde a jinými postupy, ale to by vůbec nevadilo,nikdo neví všechno, kdyby jste to ale nevnucovala a to ještě velmi nepříjemně. ale pokud to takto máte bylo by zbytečné na to dál reagovat, to je prostě úskalí každého fora.
Odpovědět
@slabici tak přesně tohle mě už párkrát napadlo ;-)
Odpovědět
@slabici myslím Cherry ty jsi fakt tak naivní....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@joy_ A jak víš, že nemám dřevostavbu na horách? To, že teď stavím zděný dům v nížině neznamená, že nemám zkušenosti s dřevostavbou a s horami. Ty si vždycky někde na internetu načteš nějaký moudro (občas dsot zcestný) a začneš tu házet odbornýma termínama a kopat kolem sebe, když někdo řekne, že jsi mimo.. Dělej si, co chceš. Ty do toho dáš miliony, zbytek energie a nakonec odtamtud utečeš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ to jsme koupili
Odpovědět
@miriln tak přeju at se vám daří to opravit podle vašich představ:) napíšu ještě otázku do zpráv, tady to už není možné
Odpovědět
@slabici dělám si co chci a vy- dokážete to respektovat a nechat mě být a nekomentovat to? a to stejné platí pro @lenamala můžete si o komkoliv myslet co chcete,ale důležité je že vám do nikoho nic není,o nikom nic nevíte, jen si vytváříte domněnky a je drzé si dovolovat zneužívat anonymity netu, aby jste kohokoliv hodnotila. já vás neznám, vy neznáte mě, já vás nehodnotím, vy mě ano - je to drzé a neslušné.
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ Jsi ve veřejném foru, tak se smiř s tím, že si kdokoliv může komentovat cokoliv. Pokud neumíš přijmout kritiku nebo to přejít, neprojevuj se ve veřejných fórech.
Odpovědět
@slabici v reálném životě by bylo možné vám říct, že s vámi nechci být v kontaktu, že s vámi nechci komunikovat, že je mi vaše chování nepříjemné a že mě nic od vás nezajímá a vy by jste to musela respektovat, tady ale velmi agresivně zneužíváte anonymity diskuzního fora a vnucujete lidem své názory, bez ohledu na co se ptali a v mém případě se už jedná o jakýsi stalking, kdy nenecháte bez vašeho útočení nic,co napíšu, v reálném životě by proti tomu byla obrana a tak by jste si to ani nedovolila,ale tady zneužíváte anonymity a toho, že se nemám jak bránit a rozjíždíte opět svoje patologické sledování a komentování všeho ode mě.je mi jasné ,že jde o poruchu osobnosti, nikdo netráví tolik času na diskuzním foru komentováním všeho a v navíc i v sobotu tím, že prudí druhé na netu a vyžívá se v tom, ale bohužel anonymita netu tohle takovým lidem umožnuje. nemám zájem s vámi mít cokoliv společného, ale vy se mnou ano, tohle ale je pro odborníka z jiného oboru, to já nevyřeším. nezajímá mě nic od vás, váš způsob komunikace je naprosto nepřijatelný, pokud bych měla svobodu to ovlivnit- s vámi nikdy nic.i tak máte potřebu mě sledovat a komentovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ Trávím sobotu na netu stejně jako ty. A komentuju dnes kde co, včetně tvých příspěvků. Pokud ti vadí komentáře, které nejsou ódou na to, co napíšeš, tak tu raději nic nekomentuj. HOWG
Odpovědět
@slabici já trávím sobotu s rodinou, plánováním domu a hledáním pozemku a dotazem k lidem,kteří by nám v tom mohli pomoci . vy jí trávíte komentováním všeho i toho o čem nevíte nic a agresivním vynucováním si svých "pravd". podle vás si musí účastník fora nechat líbit cokoliv od kohokoliv, to je vaše pojetí chování na diskuzních forech. je to velmi zbabělé, to co si nemůžete dovolit v reálném životě, protože by jste špatně dopadla, takhle se všude vnucovat a cpát své pravdy, tak si to chodíte užívat alespon do anonymity netu. vyžíváte se v tom a není možné se vás zbavit. nestačí vám říct, že mě od vás nic nezajímá a vaše chování je pro mě nepřijatelné, že já sama vám nekomentuju naprosto nikdy nic, nereaguju na vás a vyhýbám se vám, tak jak by to bylo i v reálném životě a že vás žádám o to stejné, ne vy se agresivně vnutíte i tam kde víte, že nikoho nezajímáte. ano není na netu proti takovým lidem obrana, tak to zneužívají. v reálu by nedopadli dobře
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ A proč vlastně vystupuješ pod jiným nickem, cherrycherry? Když už máš tu hromadu řečí o tom, co je a co není slušné chování ;-) ;-) A proč mi komentuješ fotky, když podle tvých slov nekomentuješ nikdy nic?
Odpovědět
@slabici tak jako vždy dojdu k jedinému poznání, že vás se zbavit nejde. jde vás jen ignorovat.s vámi není možná jakákoliv domluva o ničem. měla jsem snahu vám vysvětlit, že mě od vás nic nezajímá a že je nesmyslné mi tudíž cokoliv psát, moje otázka je jakýsi můj prostor, který chci sdílet s těmi, kdo mají pro mě přínosné a fundované odpovědi a znalosti vycházející z jejich osobních zkušeností. vy jste ale posedlá se do toho prostoru vecpat jakýmkoliv způsobem a zahumusit ho svým vystupováním.ano není jak vám v tom na diskuzním foru zabránit. tak si ti užijte, je to asi jediné obohacená vašich dní. vědomě jsme se rozhodla dnes svůj čas věnovat tomuto psaní,aby jste se mohla veřejně projevit v celé svém agresivním pojetí chování v diskuzním foru, to byl jediný účel, protože vím, že s vámi není možné vůbec se slušně domluvit. účel je splněn a tím končím. budu se vám vyhýbat a ignorovat vás , tak jako doposud . mě naprosto nezajímáte, jste jen obtížná osoba, který není možné se tady vyhnout, jinak jste naprosto bezvýznamná položka v mém životě.
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ Znovu se ptám, proč vystupuješ pod novým nickem? Navážíš se do mě právě proto, že jsem to tu zveřejnila? Až si uděláš další nick, stejně tě tu lidi poznají ;-)
Odpovědět
@slabici já se nijak netajím,že jsem si změnila název a důvod byl přeci naprosto jasný,alepon na chvíli se vás zbavit a jsem domluvená s administrací zde, že s vámi nebudu v žádném kontaktu přes soukromé zprávy a že budu dávat upozornění na váš stalking, což dnes právě vědomě dělám- aby jste se mohla plně projevit, tak jak jste to dříve dělala do soukromých zpráv.reagování na soukromé zprávy se ale bere jinak, než to co se děje ve veřejném foru. přikládáte si velkou důležitost, ale jste opravdu jen obtížná figurka, která nemá jiný význam pro mě, než že je to otravné. chodím sem pro cenné informace od lidí, kteří umí a mají znalosti a osobní zkušenost aj eto velmi přínosné, daň za to je, že se tak děje ve veřejném foru,kde se vyskytují jedinci jako vy. nic osobního proti vám nemám, jste mi lhostejná, jen je velmi otravné se s vámi tady muset setkávat . v realitě se s takovým člověkem setkávat není možné, takového člověka si k sobě nikdo nepustí- no a tak tráví čas na forech. tak to je a vím,že to nejde změnit.
Odpovědět
@slabici @joy_ Zajímavé téma. .. A opravdu hodnotná diskuze k němu. ..
Odpovědět
@asen a vy by jste měla něco k otázce? bylo by to skvělé- bydlíte v horách?
Odpovědět
@joy_ Zatím ne. Bydlíme 2 roky a oba bychom si přáli posunout se dál a výš, proto mě téma zaujalo. Hodně štěstí, ať najdete, co hledáte.
Odpovědět
@joy_ já jsem také zvědavá na případné příspěvky. My teď stavíme dřevostavbu zhruba v 500 metrech a jako hory mi to teda vůbec nepřijde :-) . Jediné co k tomu zatím můžu mít je, že máme složité kamenité podloží.
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ pokud vim, první soukromou zprávu jsi napsala ty mně. Takže si s radostí s nějakým adminem na téma stalkingu popovidam. Jen vyhrožuješ (jako spoustě lidí tady), ale skutek utek. Nestojíš mi za nějaké sledování, nevím, proč svým příspěvkům tady přikládáš takovou váhu. Nemůžeš mi nijak ublížit, takže si klidně vyhrožuj dál :-p
Odpovědět
@joy_ já jsem Tě nekomentovala , nikdy to nedělám. Nevím proč se čertíš,leda by to srovnání co mě napadlo, byla pravda.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?