Stavba na pozemku s navážkou - zkušenosti

Má někdo zkušenost se zhotovením základové desky na navážce? Máme stavební povolení na přízemní dřevostavbu/bungalov o ploše 130 m2 na pozemku bývalé 12 let staré navážky. Mocnost navážky pro terénní úpravy mírně svažitého pozemku je cca od 1 do 3 m, navezena zemina, kamenivo a menší množství uličních smetků. Pod navážkou je perk a menší vrstva jílu na žulovém podloží. Při navážce bylo hutněno a po celých 12 let nedošlo k sesednutí terénu. Máme zde již postavenou zděnou garáž. Projektant navrhl nejen dle našeho názoru předimenzovanou "klasickou" základovou desku, případně po poradě s geologem samonosnou proarmovanou desku na odtěženém podloží do hloubky cca 2 m a štěrkovém hutněném podkladu. Informovali jsme na postavení desky na betonových pilířích/pilotech, ale prý bychom se nedoplatili. Takto už cena navržených desek je víc než dvojnásobná oproti "klasické". Může někdo poradit? Díky.
Odpovědět
Násyp bude vždy klesat a ječtě horší, že ne stejnoměrně z důvodů jinéch mocností vrstev. To co navrhuje statik je rozumné, ale bohužel pro vaše finance bolestné. Další možnost celý dům podsklepit nebo si najít jiný pozemek.
Odpovědět
Máme a máme velmi předimenzovanou základovou desku a bohužel i hrubou stavbu. Od toho všecho se také odvíjely finance. Ale máme dům ve větším svahu a taky hodně prosklený 🤷🏼‍♂️
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?