Stavba pasivního domu v lese

Dobrý den, koupili jsme les 9300 m² v okolí Prahy. V současné době nás napadlo pohrát si s myšlenkou, zda je možné pár stromů vykácet a postavit si přímo v lese rodinný pasivní dům. Podařilo se někomu tuto myšlenku zrealizovat? Děkuji za příspěvky
Odpovědět
jestli se vám to podaří, tak klobouk dolů, to už pak zvládnete všechno, včetně likvidace všech válek ve světě, léku na rakovinu a HIV a vymýcení hladu na Zemi.
Odpovědět
Profilova fotka
Znám případ, kdy se to podařilo jen díky tomu, že v lese byla ofiko stará chata. Z té se stalo rekonstrukcí 6+1 s dvojgaráží a fitkem, ale nechci vědět, kolik bylo všimné po všech byrokratech...
Odpovědět
Hrozné totiž je, že pokud si vybavuji, tak vy sice les můžete vlastnit, ale kácet v něm jen tak podle vlastního uvážení nesmíte, o tom rozhodují jiní. Tragédie, ale myslím to tak je. Je to stejné, jako když máte louku u lesa budete tam chtít na ní pohybovat koně. V určitém období, kdy srny kladou mladé, vás odtud může vyhnat každý myslivec i přesto, že mu ta louka pane neříká. Jo, máme my to prima zákony.
Odpovědět
Profilova fotka
Ve vlastním lese, je-li porost zanesen do těžebních map nebo jak se to jmenuje, můžete bez povolení vykácet max. 1 hektar. Stačí požádat o označení stromů místního hospodáře. Zrovna v týdnu jsme to řešili v práci. Co se stavby domu týče, to už je pak jiná liga, tam souhlasím s @inkajanakova.
Odpovědět
Profilova fotka
A neslo by tam vystavet ani neco, jako celorocne obyvatelny krmelec? :-)
Odpovědět
@inkajanakova Není to žádná tragédie, ve většině případů je to jen dobře. Lidi jsou totiž mnohdy bezohledný dobytek. Louku (pole, nebo les) si můžete nechat vyjmout z honitby a pak tam žádnej zelenej koko nemá co dělat, natož Vám něco nařizovat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova Srny kladou vejce???? :-D :-D Evidentně o tom nevíš nic.
Odpovědět
Profilova fotka
Postavit cokoliv můžete jen se souhlasem SU. Měla jsem chatu v lese a nedala se ani rekonstruovat (oficiálně), natož předělat na trvalé bydlení. Všeobecně se teď kácení lesů nepovoluje. Pokud jste si tedy nekoupili les v Kersku, tam to jde a poslední dobou tam rostou docela hnusný monstra :-)
Odpovědět
kdyby to šlo, bylo by to dost šílený i na ČR, protože pak by i developeři skupovali lesy a stavěli tam domy.ale úplatky jsou hodně mocné, to je vidět všude- starosto tady to bude stát, kolik mě to bude stát.třeba časem budou stromy a lesy jen na ukázku, jako zvířata v zoo. v Praze a kolem ní to tak bude určitě, už se podařilo prolomit stavební uzávěry v Prokopském údolí, v Divoké Šárce- nabídka developerů zní- bydlení v přírodě, přitom tu přírodu zničí a ti lidi si za to zaplatí a namlouvají si, že bydlí v přírodě.
Odpovědět
@zamilovanadonej Budeš se divit, ale skutečně se říká, že srny kladou mláďata. Myslivecká mluva říká srny kladou srnčata. Nevymýšlím si, stačí se podívat, mistr google ti to potvrdí. @repacisestehujou A můžeš mi říci, proč bych se měla chovat na vlastní louce jako dobytek? Čemu ublížím, když bud chtít na kruhu vypohybovat koně? Je to moje louka je v mém zájmu ji neničit, ne?
Odpovědět
@inkajanakova Očividně čteš kolenem a ne očima, takže znovu a polopatě. Je dobře, že si každej majitel lesního porostu nemůže kácet kde chce, co chce. A taky je dobře, že si každej nemůže v lese postavit, co se mu zlíbí. Na louce si pas koně třeba do alelujá. Když bych si myslela, že je na tom něco špatnýho, tak ti přeci nebudu radit, ať si ji necháš vyjmout z honitby. Už si rozumíme?
Odpovědět
Profilova fotka
@repacisestehujou Přesně, kdyby si každý majitel kácel les jak se mus zlíbí, bude všude jen holina.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Vlastnit v dnešní době les není žádná výhra. Kácet se nesmí, pokud mu to vykácí někdo jiny, dostane pokutu a má povinnost to znovu zalesnit, pokud se tam někomu něco stane, platí odškodné, oplotit si to nemůže... bylo to za trest. Nám tam ještě vedla cyklo a koňská stezka a děsila jsem se pokaždé, když jsem tam viděla větší provoz :-)
Odpovědět
@repacisestehujou Nečtu kolenem, čtu normálně. Ale ty nepřesně formuluješ svá tvrzení. Jestliže napíšeš, že je to dobře, protože jsou lidi dobytek a nespecifikuješ přesně, že tím míníš ty, kteří by klidně káceli nebo stavěli v lese, pak se nediv, že se ptám. A neurážej, já také neurážím. Prostě se mi jenom zdálo podivné tvoje tvrzení, že je dobře, že majitel nesmí na své louce dělat, co chce. A nemluvím o stavbě, pořád mluvím pouze a jenom o koních. Vkládám pro jistotu citát -Není to žádná tragédie, ve většině případů je to jen dobře. Lidi jsou totiž mnohdy bezohledný dobytek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?