Stavba v mírném svahu, na kolik vyjdou terénní úpravy?

Vyhlídli jsme si pozemek na stavbu domu v mírném svahu. Máte prosím někdo zkušenost, v jakém horizontu se pohybují stavební úpravy (srovnání terénu), aby se na pozemku mohl stavět dům z ytongu (bungalov)? Stavební firma nám sdělila, že běžně terénní úpravy nepřesáhnou 50 000, ale zdá se nám to nějak málo. Přijde vám to reálné?
Odpovědět
Zde foto pro ilustraci :)
Odpovědět
Profilova fotka
stavbení upravy se delaji az v ramci projektu - podle toho jak je do svahu zasazen dům. Mrkni ke mne do alba, mam tam rez v miste svahu, pro predstavu. Jenom na okraj také zalezi na podlozi. Ale udelat klasicky zářez aby se vytvořila rovina pro základovou desku (základove pasy), nejsou financne narocne zásahy. Ale jak rikam v první rade je zjitit podlozi, nejlepe nechat udelat geologicky pruzkum, pak projektant na projekt domu a zaroven statik na vypocet zakladů. Jinak stavba ve svahu je obecne drazsi.
Odpovědět
Mě to stalo myslím 7000 Kč. Nechal jsem si vyhrabnout cca 15 x 20 m, úhlopříčně je převýšení 1,2 m.
Odpovědět
@specnaz84 Máte i fotku s domem, nebo se základovou deskou, taky máme podobné převýšení, tak by mě to zajímalo pro představu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na mnoha věcech - zda zemina zůstane na pozemku, nebo se bude odvážet, zda narazíte na skálu a bude se muset odbouchat (náš případ) apod. Mám album, když jsme kopali my - myslím, že dům je v podobném svahu jako máte vy, ale máme k tomu tedy garáž, která byla už ve velkém převýšení a je částečně v zemi - za zemní práce jsme dali téměř 100 tis.
Odpovědět
@adula000 Tak jsem našel i fotku, kde jsem odmeroval vyskove rozdíly rohu domu a rozdíl nebyl 1,2 m, ale polovina.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?