Štěrková příjezdová cesta - stavební úřad chce asfaltovou

Dobrý den, prosím o radu k příjezdové cestě, kterou musíme vybudovat. Nejlevnější varianta pro nás je štěrková cesta. Na územním plánování i na obci proti tomu nic nemají, ovšem stavební úřad chce asfalt. Na územním plánování nám řekli, že s tím stavební úřad nic nezmůže, pokud to schválil oni a obec. Je to pravda?? Nechceme zaplatit projekt na štěrkovou, kdyby nám to pak na stavebním úřadě zamítli.
Odpovědět
@6miska4 a nemyslí jen asfaltový recyklát. Taky máme účelovou komunikaci, vydáno povolení minulý rok. Podklad je kamenivo a na tom asfaltový recyklát.
Odpovědět
@adula000 Určitě nemyslí. Jednou ho tam chceme udělat, ale až tak 10-15 let. Zatím budeme z 9 pozemků jediný dům, tak je to i zbytečné..
Odpovědět
Jestli chcete mít klid, tak si zazadejte o uzemni rozhodnutí. Stavební úřad ho zamitne a napíše, co musíte dodržet. Do asfaltove cesty vás nutit nemůžou, max. musíte splnit nějaké všeobecné věci (šířku,...) a požadavky policajtů a hasičů. Když potom splnite požadavky zminene v zamitnuti územního rozhodnutí, budou ho muset schválit.
Odpovědět
Je pravda, ze stavebni urad nemuze kecat do toho jaka bude cesta kdyz obec a uzemni planovani bude chtit sterkovou. Pokud by si to stavebni urad za nejakych zvlastnich okolnosti prece jen prosadil, slo by to resit jako nedodelek nebranici uzovani stavby a ten by uz nikdo nikdy neresil.
Odpovědět
Děkuji za rady. Ještě se zkusíme se stavebním úřadem domluvit po dobrém. :-) Jde nám hlavně o to dostat povolení co nejdříve, abychom následnem dostali povolení pro stavbu domu. Pak samozřejmě potřebujeme cestu zkolaudovat, aby zkolaudovali dům kvůli hypotéce. :-)
Odpovědět
@6miska4 taky jsme chtěli cestu vyřešit rychle, ale nakonec musíme jít pomalu krok po kroku, bude to trvat tak 2 roky a hypotéky nám propadne. Ale my máme situaci horší kvůli sousedů. Dejte pozor na "domluvu po dobrém", Jak píšete. Nam treba SÚ říká pokaždé něco jiného. Chce to mít podepsaný zápis ze schůzky nebo jak píšu, zamitnute územní rozhodnutí s požadavky SÚ. Až zaplatíte 60 000 za projekt a pak vám to SÚ zamitne s tím, že jste se "špatně pochopili", tak nebudete mit nic v ruce a nebude to příjemná situace. Jim je to jedno, v 4 odhodí propisku a jdou domů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?