Svažitý pozemek - dodatečné náklady

Ahoj všem, po prvním kole hledání pozemků máme 2 finalisty - jeden z nich má krásný výhled, komplet zasíťovaný a víc než dostatečně velký ALE má terasovitý charakter a místy sklon do 20 stupňů. Jelikož nejsem vůbec expert rád bych se zeptal někoho co má se stavbou ve svažitým pozemku zkušenost kolik to zhruba znamená nákladů navíc co se týče zemních prací, stavby opěrné zdi anebo čehokoliv dalšího - sítě jsou na spodní/nižší straně pozemku. Už zaváděcí cena je docela vysoká, rád bych si tedy představil jestli bude mít finanční smysl do toho jít. Děkuji.
Odpovědět
@windu ted jsem se o tom bavila s kamaradkou, oni ve svahu, my na rovince....rikala, ze za zidky, schody, terenni upravy, zaklady...dala cca pul mega magic, na klic. Ale na nicem extra nesetrili, maji to krasne, zidky kamenne...urcite se to da udelat levneji, ale i mnohem draz. Ale porad bojuje s rovnym mistem pro deti-piskoviste, brazen, trampolina, prolezacky....ale vyhled ma krasny. Je to vzdycky neco za neco.
Odpovědět
@windu my meli v zene zakladove desky tuto formulaci a platilo to... "Uvedená cena platí pro rovinatý terén, v případě max.převýšení >1:20 (5%) se cena násobí koeficientem 1.1, max.převýšení >1:10 (10%) se cena násobí koeficientem 1.2, v případě max.převýšení >1: 5 (20%) se cena stanovuje individuelně." presne jak rika @bamak, je to neco za neco. vyhled je lepsi nez na rovine, ale zase resis problemy se svahem. u mensich svahu to hodne lidi dava do roviny, u 20% uz to je samozrejme nesmysl. Ale verim, ze dobry projektant si s tim poradi a vymysli dobre reseni.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro určení rozdílu ceny je hrozně brzy, min. by to chtělo udělat studii zastavitelnosti. Přesně se to dá spočítat až v rámci projektu - pokud si najdete dobrou arch-projekční kancelář jsou schopni optimalizovat dobrým návrhem náklady. Ale i tak počítejte, že dům a terénní úpravy oproti rovině těch cca 20% navíc stát budou. A rozhodně bych tam už neosazovala typový dům a to máte hned na projektu rozdíl v řádech desetitisíc.
Odpovědět
@windu ono je v tom hodne faktoru-jen napr . podlozi muze udelat v zakladove desce statisice, taky sousedi-navysis teren, musis ho zabezpecit-zed, odvodneni, taky ti to nemusi sousedi povolit-zastinis je....proste kopec je problem, sice muze byt krasny, ale porad problem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
svah bude vždycky nákladnější, ale většinou jsou svažité pozemky zajímavější a mívají lepší výhledy. Záleží kolik navíc jste do toho schopni dát, jak budete zakládat dům, kolik opěrných zdí budete dělat. Určitě se spousta toho dá elegantně obejít, např, my stavíme ve svahu na vrutech, tím jsme zlevnili základy cca o 200-300 tisíc. Opěrné zdi nemusíte dělat, když budete mít zpevněný pozvolný svah atd.., dobrý projektant by vám určitě uměl udělat odhad nákladů navíc. Vzala bych na pozemek někoho, kdo stavařině rozumí, aby odhadl co je třeba a za kolik to bude. I typovka se dá vybrat, jen budete připlácet za projekt na základy, což může být pár desítek tisíc.
Odpovědět
Děkuji moc všem za odpovědi, nakonec do toho asi nepůjdeme, dovedu si na tom pozemku představit úžasný dům ale moje bankovní konto už tento názor celkem nesdílí, a to jsem zapomněl dodat vcelku důležitý fakt že bychom chtěli dům pasivní což také nebude laciná záležitost...
Odpovědět
Profilova fotka
@windu jedním slovem, MRTĚ......a to to nemám ani z poloviny hotové, to co jsem dal od začátku stavby ve svahu za bagr, to mají pozemky na rovině kompletní vnitřní vybavení....a to si nedělám pr*el.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?