Terénní úpravy pozemku

Dobrý den, prosím vás o radu. Tento rok budeme stavět rodinný dum , nyní se vyřizuji povolení a souhlasy dotčených orgánu. Sousedé souhlasí s naši stavbou, jde o to , ze musíme upravit pozemek stáhnout skryvku a navýšit ho zhruba o pul metru. Nechceme marnit časem a chtěli bychom začít alespoň upravovat pozemek o velikosti 1000m2. Máme si vyžádat nějaký souhlas od obce, popřípadě od sousedů, ze s terénním úpravami souhlasí? Diky za všechny rady a doporučení.
Odpovědět
Dobrý den. Myslím, že by se na to mohl vztahovat tento paragraf: Novela stavebního zákona účinná od 1.1.2018 § 80 SZ 3.) Rozhodnutí o změně využití území ani územní souhlas nevyžadují a)terénní úpravy do 1,5 m výšky nebo hloubky o výměře do 300 m2 na pozemcích, které nemají společnou hranici s veřejnou pozemní komunikací nebo veřejným prostranstvím, pokud nedochází k nakládání s odpady,
Odpovědět
Je to presne jak pise @tente84. Pokud uprava pozemku nedosahnou 1,5 m (vysky nebo hloubky) a vice, popr. upravite tak, abyste neomezovali sousedy, popr. zcela zasadnim zpusobem neovlivnovali charakter vedlejsiho pozemku, tak pak neni potreba nic, popr. zavisi i na SU, nektere pozaduji aspon zakreslit upravu pozemku do studie ohlasky (ale opravdu jak ktery SU). Popripade, az budete pisemne zadat sousedy o souhlas, tak by bylo dobre zmenu pozemku take zakreslit a nechat je to podepsat komplet, at jste kryti, ze s tim souhlasili (do budoucna, clovek nikdy nevi).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?