Umístění domu na pozemek

Ahoj všem, naskytla se nám příležitost koupit pozemek v báječné lokalitě. Konkrétně se nám nejvíce líbí pozemek 346/6. Ještě se bude směrem na východ maličko zvětšovat na velikost cca 1300 metrů. Orientace podle mapy na katastru, sever nahoře, jih dole. :) příjezdová cesta jasná, vjezd na pozemek dle libosti. Na západě louka s nádherným výhledem, na severu pole, v zimě s výhledem, v létě bez výhledu, proto jsme volili tento pozemek. Dál za pozemek nic nepokračuje, jediná silnice okolo pozemku je slepá vedoucí pouze k pozemkům. Jižní pozemky prodány, na všech bungalovy s terasou orientovanou na jih za domem. Z orientace je tedy jasné, že bychom museli stavět něco, co má jak garáž, tak terasu ideálně k silnici. Soukromí zde bude, navíc jižní pozemky zastavují přátelé. Zároveň bych chtěla i okna s výhledem na západ díky výhledu. Napadá Vás nějaký projekt, kde je řešený vjezd i terasa na stejné straně domu (bungalov)? Napadá Vás jiný problém, proč například nevolit tento pozemek? Díky
Odpovědět
Tak tu terasu umístěte na ten západ, ne? Lepší při sezení na terase koukat do krajiny, než do ulice a sousedova vjezdu.
Odpovědět
@llama chtěla bych k terase bazén.. a z krajiny jde občas dost vítr, když zasadí řepku tak i pyl a tak... takže proto se mi zdá vhodnější varianta obojí štelovat na jih.
Odpovědět
máme hodně podobný pozemek,na kterým letos začneme konečně stavět nás vytoužený bungalov 5+kk + garáž + bazén. http://www.modrastrecha.cz/blog/lucik...
Odpovědět
@lucik81 díky za tip :)
Odpovědět
Z hlediska tepelných zisků a ztrát domu je podle mě lepší volit pozemek, kde je vjezd na pozemek ze severu a zahrada na jih. Na pozemku 346/6 vám to bude vám to vycházet tak, že terasa nebo vůbec zahrada by měla být do ulice. Severní strana ve stínu za domem je celkově dost chladná, i v létě.
Odpovědět
My máme v podstatě stejně orientovaný pozemek, ale na jižní straně máme louky a na západě les, takže terasu pak máme na jih, protože tam žádné domy nejsou. Projekt mám uložen na profilu tak můžete kouknout, případně napsat sz.
Odpovědět
@annaliesa Vím, ale takový pozemek v lokalitě už není. Terasa do ulice, jak jsem psala výše, nám nevadí s ohledem na to, že sousedi mají domy otočené opačně a ulice nebude jakkoliv rušná. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?