Umístění zahradního domku

Zdravím, má někdo z Vás zkušenost jak moc ČEZ je háklivej na své ochrané pásmo? Máme na okraji pozemku nadzemní vedení VVN 110kV. Psali jsme když jsme chtěli povolení plotu a i boudy pro nářadí. Boudu nám zatrhli (dřevěnou, plastovou, železnou, zděnou ...), pokud nebude min 10m vzdálena. Bohužel ji, ale nemáme kam dát, kromě toho pásma. Porušil někdo z Vás tento zákaz a udělal si tam boudu (viz nákres) na svém pozemku s podobnou situací? Co jsme se koukali, tak sousedi je mají skoro na každém pozemku, ale my zvažujeme o velikosti cca 4x5m z důvodu absence garáže, aby bylo kam dát jak věci na zahradu, tak i kola apod. Jinak v katastru žádné věcné břemeno nemáme, ale ochranné pásmo pokud vím nemusí tam být.
Odpovědět
Osobně bych si s ochranným pásmem VVN moc nehrál. Pak stačí, když někdo na tu boudu vyleze a neštěstí může být na světě.
Odpovědět
@atilius Proč by měl na ni někdo lézt a jaký je rozdíl být na ní a na zemi? Na vedení by stále chybělo hodně metrů
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo stačí bdělý soused, který to nahlásí. A budete posouvat a ještě platit pokutu
Odpovědět
@slabici by byl proti sobě, když jak bylo psáno v úvodu to má každý kdo už bydlí
Odpovědět
@nitro proč by na ni měl někdo lézt? Třeba proto, že tam dětem spadne míč, nebo do ní poteče....a rozdíl pár metrů může být rozdíl mezi tím, že žijete a nebo ne. Ta vzdálenost tam není jen tak pro srandu. Někdy ČEZ povolí zmenšení té vzdálenosti za určitých podmínek, ale bez toho povolení a jejich souhlasu bych do toho nešel - hlavně kvůli vlastní bezpečnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak proč se vůbec ptáte, když se můžete jít přeptat k sousedům? Povolený to není a pokud to čez zjistí, budete to bourat. Otázka je, kdy to sousedi stavěli a jestli to náhodou nemají povolené..
Odpovědět
Upřímně řečeno by mi bylo jedno, jestli to mají všichni ostatní - tady prostě může někdo přijít o život. Když tam tu boudu postavíte, jak daleko bude od nejbližšího kabelu? Jaká bude nejkratší vzdálenost bouda - vedení?
Odpovědět
@slabici maji to tam tak max 0,5roku vic ne @atilius kdyz vezmem, že to bude treba 2,5m vysoke, tak stale mezi kabelem a strechou je minimalne 10m
Odpovědět
@slabici nejde opravovat vlozený text. Otázka zněla pro lidi co mají podobné omezení a mají to tam. Ne teorie
Odpovědět
@nitro No, takže 2.5 m dome, 2,5 m člověk, co máchne rukou a zbývá 5m. Průrazná vzdálenost u 110kV při vlhku je cca 1.1m, - to je vzdálenost, kdy je jisté, že skočí výboj a zbývá tedy cca 3.9 m. Osobně se mi to zdá málo. A jestli máte pocit, že člověk na střeše nebude máchat rukou, tak si dokážu představit i jiné věci, co tam dělá, jako, že u toho bude mít ještě něco kovového v ruce atp. Bavíme se o 110 kV vedení - tam to skočí jednou a pak vás už jen vítr rozpráší po zahradě. cca 1:00 min https://www.youtube.com/watch?v=r6OiQ... a tohle je samozřejmě naschvál, ale představu to udělá https://www.youtube.com/watch?v=q1wsA...
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím že se nic nestane a dejte si to kam chce...
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro my máme na hranici pozemku VN, vyjednali jsme si výjimku na 5m ochranné pásmo a na garáž 2m... jednali jsme s eonem. Je pravda, že garáž jsme chtěli postavit se speciální úpravou střechy přímo pod a to nám neprošlo (zatím)... bez kladného stanoviska bych nestavěla nic, svoje vedení kontrolují a stejně tak i to co pod ním stojí a nemá., Bývají nekompromisní a pravděpodobně to skončí na stavebním úřadě řízením o odstranění stavby.
Odpovědět
Článek se načítá
@ivcicka CEZ když jsme je kontaktovali, tak napsali 10m a čau. Víc se s náma nebavily na nějaké vyjímky
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro o výjimky se žádá, když pošleš kalsickou žádost o vyjádření tak se vyjádří takl jak se jim to nejvíce hodí, chce to trochu předjednat s někým konkrétním
Odpovědět
@ivcicka a jake vedeni tam mate vy?
Odpovědět
Tak jsme pozadali o vyjimku ci nejake vyjadreni na mail (neudavali jsme adresu) a asi si ji nasli podle mailu z starych zadosti, protoze vyjadreni nam prislo na mail. Uz z 10m udelali 8m za stejnych podminek jako predtim. Mozna jeste par zadosti a budou snizovat dal a dal :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?