Úzký pozemek

Dá se postavit bungalov 5+k na pozemku 12x50 pokud by byl na jedné straně 2m (bez oken) a na druhé 3,5m? Šli byste do toho? Nebo 2m z každé strany, což znamená žádná okna na bočních stranách?
Odpovědět
Ty 2 m mate projednane? Pokud s tim soused nebude souhlasit, neni to vymahatelne. Tim bych zacala 😉
Odpovědět
Záleží zda pozemek vedle Vás je volný, nebo je tam zástavba, pokud by vedle Vás nikdo nebyl, tak by šlo při těch 2 m odstupu podle mého udělat i okna. Pozemek je to velmi úzký, na bungalov dost malý, ale zase dost dlouhý. Když mohou lidé bydlet i v mobilheimech, které přistaví k sobě ve tvaru písmene L, kdy tu jednu stranu udělají delší, tak bych možná šel touto cestou. Ale záleží jaké jsou v daném místě regulativy k výstavbě a zda by na tom pozemku stavbu úřad povolil.
Odpovědět
@puhelin ještě ne 😒 v pondělí se chystám na stavební úřad....
Odpovědět
@franti_p obě strany jsou nezastavěné... jsou zatím vedeny jako zahrady. Jeden soused je prý ale dost nepřejícný, myslím ze ten by mi výjimku neodsouhlasil.
Odpovědět
Ano, určitě dá. Postavit se dá všechno možné... Ne, nešel. Ani s tou výjimkou na dva metry. Máte nějak prosím rozmyšlený půdorys na 8 m šířky domu, kde na bočních stranách nejsou žádná okna? To by mne opravdu zajímalo v čem uvažujete, že jste ochotní žít za (aspoň tipuji) své dosavadní životní úspory a část příštích příjmů... Samozřejmě existují takové projekty a myslím, že šikovný architekt to dá dokupy na míru pozemku a okolí (samozřejmě s tunou kompromisů), ale jaké tam bude soukromí? Co Vám zbyde z pozemku? Nebudete mít prakticky byt, kde si jen draze zaplatíte za pozemek + stavbu?
Odpovědět
Určitě se dá, ale zní to strašlivě....Nechtělo by se mi investovat tolik času, úsilí a peněz při tolika ,,kompromisech". Na takovém pozemku bych šla do patrového domu a to jsem zastáncem bungalovů.
Odpovědět
V první řadě bych zjistil ty regulativy na úřadu, podle toho můžete přemýšlet dál... Při takovémto rozměru je člověk hodně omezený prostorem, je to opravdu úzké. Já osobně bych do takovéhoto pozemku šel jedině v případě, že by to byla velmi výhodná koupě. Měli jsme zahrádku rozměr cca 14 x 20 m, na ní malou zděnou chatku cca 25 m2 - prostě ten pozemek je opravdu úzký. Dívala jste se na něj jen na mapě, nebo jste ho viděla fyzicky v reálu? Taky ale napíšu, že pořád lepší malý - dobře řešený domeček, než např. byt v paneláku ...
Odpovědět
No taky mame pozemek 11x55m budemme stavět bungalov 7x14.5m 4kk jsme ve fázy povolení
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?