Úzký stavební pozemek

Ahojte, má smysl uvažovat o stavbě rodinného domu na obdélníkovém pozemku o šířce 10,5 metru (délka asi 25 metru), na jehož obou sousedních stranách se nachází domy, jejichž stěny jsou přímo na hranici tohoto pozemku? V současné době se na tomto pozemku nachází dům, který je ve špatném stavu a čeká ho demolice. Tento dům byl postaven přímo na stěnách sousedních domů, tedy žádná mezera mezi domy nebyla a šířka je tedy jen zmiňovaných 10,5 metru. Děkuji za odpovědi a názory.
Odpovědět
@jzouhar Takže řadová zástavba? Dům široký 10,5m je úplně v pohodě.
Odpovědět
@jzouhar Zeptejte se na územním plánování a na stavebním úřadu, jestli je stavba v proluce možná.
Odpovědět
ano řadová zástavba a právě stará, sousední domy jsou z kotovice, nalepit na ně nový dům si nedokážu představit...
Odpovědět
Profilova fotka
@jzouhar Nejsem z oboru, ale myslím si že s tím si projektant poradí.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě vyžádat stanovisko na SÚ.
Odpovědět
Profilova fotka
@petr86 to podle mě není nutné. Píše, že teď tam dům stojí, tak by se to dalo pojmout jako rekonstrukce.
Odpovědět
Pokud je to řadová zástavba, tak si taky myslím, že by to nemusel být problém. Každopádně na pozemku o šířce 10,5 metru určitě není problém něco postavit, náš dům má třeba šířku 7,60 m.
Odpovědět
Taky by mě zajímalo jak je to s "nudlama" , máme pozemek cca 10,5 m x 110 m , sousedé z jedné strany v půlce, úrovni našeho pozemku je RD na hranici našeho pozemku, z druhé strany pozemku je jen zahrada kde se stavět určitě nikdy nebude. Řešíme jaké mají být rozestupy od plotu...nějak se to měnilo - nařízení o vzdálenosti skrze hasiče. Jediné, čeho jsem se dočetla, bylo těch 50m zpevněné komunikace , což máme u vjezdu na pozemek. Ale nikde nebylo třeba napsáno od domu již stojícího musí být vzdálenost 2,5 m pro hasiče..laicky napsáno. Kamarádka , co se chystá stavět mi říkala, že snad to má být 2,5m pokud je na té straně hajzíkové okno a 3,5 m pokud je tam obytné okno. Tak jasně že projektant by mi asi řekl víc, ale tak pro zajímavost by jsem to chtěla vědět. Máte někdo s tímto zkušenost? Strašili mě, že se nám tam dům nevleze, ale pak jsou přece řadovky a tam se nějakej průjezd hasičů neřeší? :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?