Velikost pozemku kolem 2000 m2, jste spokojeni?

Profilova fotka
Zdravim, Je tu někdo, kdo má pozemek s domečkem s velikosti kolem 2000m2? jste radi, ze mate vic soukromi a nejste obklopeni sousedy v tesne blizkosti, nebo nadavate na sekani a udrzbu? :-D chceme udelat i jezirko atd..a to se mi zda treba na 1000m moc maly :-. Dum bychom meli bungalov - zastavena plocha 170m Díky
Odpovědět
ahoj, my máme pozemek přes 4000m2 a nemůžu si stěžovat. Sousedi poměrně daleko, což nám nevadí. Udělali jsem si tam zeleninovou zahrádku, zahradní domek a okrasné záhody, vysázeli ovocné stromky a zase tolik toho sekání už nezbylo.Když si pořádne rozmyslíte rozvržení zahrady, tak se to dá určitě vymyslet tak aby jste nemuseli celej den sekat apod. nehledě an to že budete mít bungalov a ten vám taky nějaký prostor zabere...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rikaroni Děkuji za odpověď..Máme totiž mořnost koupit parcely dvě..vedle sebe. Jedna je cca 1200m a druha kolem 1000m.. Vím, že jsou to peníze navíc..vyšší splátka apod..ale bojím se, aby nás to jednou nemrzelo...nehledě na to, že nechci mít tak blízko sousedy :-)
Odpovědět
Pokud to nebude ranec, tak bych do toho šel.
Odpovědět
Profilova fotka
My to tak děláme :)sice máme o malinko menší celkovou výměru (1700), ale dva pozemky to jsou. Já to beru i jako investici do budoucna, my teď máme soukromí děti budou mít víc možností. Když jsme na jeden cca 800 m2 pozemek osadili dům už tam kolem moc zahrady nezbývá. Jukněte do alba. A to máme zastavěnou jen cca 120m2 i se stáním. K domu dnes často musíte (a chcete) stání 2, něco na terasu, cestičky atd. a moc místa Vám na zelenou zahradu nezbyde.
Odpovědět
Profilova fotka
Ranec to nebude (teda..zda se to tak da rict) je to cca 600,- za metr
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 kouknu ;-) , mate pravdu, diky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
když jsou finance není co řešit (jen pak pozor - samosebou všechno bude 2x, např. spousta plotu, spousta stromů, my máme i 2x přípojky sítí - další peníze) je dobřé s tím dopředu počítat a já i osadila dům tak, aby zůstala ta druhá parcela využitelná pro stavbu dobu příštím generacím (není uprostřed jak jsme původně zamýšleli, a nescelili jsme pozemky na jeden)
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 to je pravda...
Odpovědět
Profilova fotka
Mame bez par m 3000m2 a stridave nadavam a stridave sekam..😃zase casto na nadavani nemam ani silu ani cas...asi takhle,ma to sva pro i proti,ale nemenila bych za mensi ani nahodou..i kdyz si kolikrat rikam,ze do 2000m2 by nam taky stacilo..😉
Odpovědět
Profilova fotka
@kacasa ta poznamka s osazenim domu je velmi dobra..presne s timhle jsme meli problem..potrebovali jsme k nasemu domu jeste umistit dalsi male bydleni pro jednu osobu a byl uz to problem i na tak velkem pozemku ..takze pokud to tvar pozemku a vyuziti dovoli,tak urcite zanechat jednu parcelu "prazdnou"
Odpovědět
Profilova fotka
zvažujte, chce to udělat si analýzu co je pro Vás důležité, co to přinese za pozitiva a negativa a zda je to pro Vás cesta, u nás bylo jasno, manžel chtěl původně samotu, tak alespoň jednoho "souseda" jsme si koupili ;). také záleží na lokalitě, jak je aktraktivní a i na ceně, my dáváme celkem málo, oba pozemky máme cca za 1 milion, úroky jsou teď nízko a za pár let to celé výrazně umoříme z prodeje bytu. A k tomu mě ještě napadla jedna technická poznámka k financování - kupte každý pozemek zvlášť. Klidně jeden na Vás, jeden na manžela (technicky to stejně spadne do společného jmění manželů, ale kvůli bance). Pokud budete i stavbu následně financovat z hypotéky banka si zastaví oba pozemky + stavbu a nemáte vlastně nic volného, co by šlo časem vyvázat, prodat v případě nouze a tak podobně. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Já věděla, že bude dobré sem napsat..tohle mě ani nanapadlo. Svatba je teprve v planu ;-) máme též nějaké nemovitosti..dům(chalupa) a dva byty (jeden Praha, jeden mimo)..takže bychom splátky zkusili pokrýt z pronájmu..ev. bychom něco prodali. Jsme v začátcích.je náročné to vše promyslet.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
tím líp, kupte si každý jeden :) můj kolega to takhle má s bytem jen je propojili ;) Zvažte tu lokalitu, zda je to i výhodná investice - pak bych do toho šla určitě. A pokud by jste je kupovali na hypotéku kupte je prostě zvlášť kvůli operativnosti a je to. Ono se málo kdy povede koupit 2 pozemky u sebe, na dobrých místech je to rychle pryč. Já kvůli tomu musela zvětšit okruh od Prahy. Držím palce, ať se správně rozhodnete.
Odpovědět
Profilova fotka
My to mame od Prahy asi 55km..taky trochu kompromis..a ty pozemky se zacinaji prodavat ted...jsme prvni zajemci..takze zatim to jde..nesmime to prosvihnout. Diky moz za nazory
Odpovědět
Profilova fotka
tak to máme cca na stejno jak cenu tak vzdálenost a také jsme byli první zájemci ;) Ať to vyjde!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?