Vhodný rozměr stavebního pozemku

Dobrý den, chtěl bych prodat pozemek ve výborné lokalitě o celkové výměře 2112 m2. pozemek je obdelníkového tvaru ale ne uplně pravidelný, někde má šířku 10m a o kus dál zase 12m a dlouhý je cca 200m. Je tento pozemek vhodný pro výstavbu domu ??? v uzemním plánu je veden jako zastavěná oblast a plocha k zástavbě, jen mám obavy z šířky pozemku...děkuji za každou odpověd...
Odpovědět
1
2
Já měla pozemek 12m. Teď na něm stojí přízemní dům 3kk, široký necelých osm metrů. Šli na výjimku 2m od kraje pozemku bez oken. Nebo se tam mohl postavit větší dům s obytným podkrovím. Těch 12m bych neviděla jako problém. Já ten 12m pozemek měla prodány za 3hodiny od zveřejnění nabídky. Ale asi bych ještě zjistila stanovisko staveb.uradu, jestli výjimku povolí a jaká stavba tam může být postavena.
Odpovědět
Tohle koupí jen zoufalec co už neví kudy kam, pak teda záleží na ceně...
Odpovědět
@iveta_89 právě jste nazvala mé prarodiče zoufalcema, doufám, že jste na sebe pyšná...pokud nemáte nic hodnotného k tématu, pak se prosím příště zdržte urážejících zpráv...děkuji, přeju hezký den
Odpovědět
@radek86 Nebuďte hned vztahovačný moravák... vaši prarodiče zde určitě nechtěli stavět, ale pěstovali brambory apod. Jestli vám můj příspěvek nepřijde hodnotný, pak máte problém s porozuměním psaného textu... takže abyste to pochopil... ne není to pozemek vhodný pro výstavbu standardního a komfortního rodinného domu. Pokuste se se sousedy sloučit pozemky a něco z toho vydevelopovat, pokud se jedná o výbornou lokalitu...
Odpovědět
@iveta_89 a ted si zas berete do pusy Moraváky...slečno, protože Vy asi paní těžko někdy budete, Vy by jste měla zkusit vydevelopovat svůj mozek a základy slušného chování...
Odpovědět
Ajejej, úplně se bojím něco napsat, aby mi jeden z vás nevynadal. :-D Nepravidelný pozemek z mého hlediska není žádná výhra a pozemek o šířce 10m je blby. Otázka je, v jakem místě má těch 10 m, jestli třebas 5 metru od vjezdu na pozemek nebo po 100 metrech. Stavět v šířce 10-12 m je dost omezující, i kdyby měli z každé strany jen 2 metry od hranice pozemku, tak jim zbývá šire domu 5 metru, což kdo by to chtěl?
Odpovědět
přikládám pár fotek pro lepší představu...
Odpovědět
Pokud by to šlo až takto dál,tak třeba u nás by to v řadové zástavbě šlo jít až na hranici pozemku. Já momentálně takto dům mám, na SÚ mi řekli, že v řadové zástavbě se můžu nalepit až na zeď souseda. Já tam nakonec nechala metr uličku mezi námi. A šikovný projektant by to mohl zvládnout. Každopádně je lepší jít se zeptat na SÚ. Tam reknou víc.
Odpovědět
Jak už psali ostatní, vhodný pozemek na stavbu to úplně není, ale pokud si někdo dá tu práci, investuje do architekta, trochu si s tím pohraje, tak by to asi i šlo. Ale bude to chtít docela dost práce a dost možná i peněz. Osobně bych do toho opravdu nešla, navíc sousedi mají i směrem k vám okna. @radek86 není třeba se hned urážet, výraz zoufalec možná není nejhezčí, na druhou stranu jako stavební parcela je ten pozemek opravdu špatný. Pokud by šlo stavět vzadu, bylo by to určitě lepší, ale pak co? Budete procházet dlouhatánskou uličkou až někam dozadu? Ono ani těch 12m není žádné terno. Ale třeba budete mít štěstí a někdo bude fakt hodně chtít bydlet v daném místě, tak to koupí.
Odpovědět
tak já teda nevím, ale ted sem se díval do uzemního plánu obce a všechny okolní domy leží na uplně stejných pozemcích jako mám já. přikládám screenshot z uzemního plánu. červeně vytyčený pozemek je ten můj a ve žlutém kruhu jsou ostatní (na chlup stejné) pozemky na kterých stojí krásné domy se zahradama...může mi to někdo vysvětlit ???
Odpovědět
@radek86 už jsem ti to vysvětlila. Je to řadová zástavba a to jde až na hranici pozemku. Šířka domu 10-12m je poměrně běžná pro tento typ výstavby.
Odpovědět
@78marcela děkuji Vám...jen sem se docela vyděsil po předchozím příspevku paní, že pozemek je špatný a že to bude chtít moc peněz a dobrého architekta...to mě docela vyděsilo
Odpovědět
Článek se načítá
@radek86 no ale ona má pravdu 😉 jelikož tím, že jsou z obou stran okna, tak nemůže být klasická řadová zástavba. Budete muset jít dozadu. Pak se právě uvidí, co na to stavební úřad. Jestli budete moct jít na hranici pozemku i když budete vzadu. A je vzadu cesta, jak se dostat k zahradam? To je taky důležitý hledisko. Ideální pozemek to jistě neni, ale dobrý architekt dokáže udělat zázrak.
Odpovědět
@78marcela nerozumím proč by měla být zezadu ještě nějaká cesta ? tam dál už je jen les a louka... jak se asi dostávaji majitelé okolních pozemků na zahradu ??? no přece přes svůj pozemek z příjezdové cesty...
Odpovědět
@radek86 tak v tom případě musí mít průjezd nebo tedy nejsou až na hranici pozemku.
Odpovědět
@radek86 všechny domy jsou tam v řadové zástavě což samo o sobě je omezující a navíc ve vašem případě to ani nebude možné udělat tak jak to mají ostatní domy. 78marcela to popsala suprově :)
Odpovědět
@78marcela trefa - průjezd...to je věc...na to nepotřebuju zázračného architekta
Odpovědět
@ookami_hime podívejte, nechci aby to vyznělo zle, ALE...mě prostě připadá, že si ty odpovědi cucáte z prstu, neřekli jste mě zatím nic, co bych sám nevěděl...PROTO se psal, že bych potřeboval odpověd někoho, kdo se v téhle problematice pohybuje...
Odpovědět
@radek86 :-D :-D podívej, ty tu moralizuješ o slušné výchově, ale samotnému ti to nějak nejde... PROTO ti to tedy znovu ZOPAKUJU, když už si tak moc nevidíš do huby a evidentně ani na monitor. Tvoje otázka zněla: "Je tento pozemek vhodný pro výstavbu domu" Má odpověď zní: Ne, pozemek je nevhodný z vícero důvodů, které už tu zazněly. Z šíři pozemku a jeho umístění máš zcela oprávněnou obavu, ta je prostě špatná. Navíc ti to kazí sousedské domy. Urážet se můžeš jak chceš, ale směruj to laskavě na sebe. My tady za to opravdu nemůžeme že jsi podědil zrovna takovou nudli a teď nevíš co s ní. Ano, něco na tom postavit lze, ale bude to stát spoustu kompromisů, bůh ví jak vůbec vychází světové strany a se SU to bude docela na dlouhej boj. Ale stále platí, že to není vhodný pozemek a osobně neznám jediného člověka, který by takový dobrovolně koupil kdyby měl jakoukoliv jinou možnost. A pokud nepotřebuješ zázračného architekta a všechno víš, tak proč vůbec zakládáš tohle téma? Navrhni si dům a hurá do stavby. Tak prudce geniální osoba jako ty přeci nepotřebuje nějakou modrou střechu, ne? ;)
Odpovědět
@ookami_hime dýchejte z hluboka...nádech, výdech...je to lepší ??? také Vám to dámo napíšu znovu, asi jste to přehlédla...potřebuji odpověd někoho kdo se tímto zabývá!!! ne nějaké paní co o tom ví očividně kulové jako já. možná by jste se neměla vzdalovat od plotny a nevměšovat se do diskuzí, které jdou mimo Vás. btw: ta nudle je regulérní stavební pozemek ;-) a já ho bud prodám za přijatelnou cenu a nebo na něm budu dál hospodařit s révou vinnou, takže Vaše plané řeči, že nevím co s ním jsou také mimo...jděte raději něco uvařit, asi máte hlad...
Odpovědět
@radek86 ne. Ale pokud uděláš průjezd, tak se ti tím opět zmenší manipulační prostor pro dům. A na to bych si já třeba kvalitniho architekta vzala, aby mi z toho vymyslel něco funkčního a inteligentniho. Protože to není pak tak snadný. Já třeba jsem celkem v tomto celkem otevřená, mě baví udělat z ničeho něco a stavěla jsem dům na.miste které rovněž nebylo ideální a nikdo ho nechtěl. Proto architekta.
Odpovědět
No zabývá se tím stavební úřad..
Odpovědět
@78marcela dobrá děkuji, toto mi jako odpověd, aspon pro dnešek stačí. každopádně ještě jednou děkuji za rady a mějte se. tímto bych diskuzi uzavřel...děkuji skoro všem zůčastněným :D
Odpovědět
@radek86 :-D aha, takže moravský buran přesně jak iveta odhadla hned na začátku. Na nápad zajít na SU už chybí mozková kapacita? :-) Smutné... a nejsem tvá stará, tak se klidni ;)
Odpovědět
Pokud hodláte tento pozemek prodat, tak tohle rozhodování bych nechala na případných zájemcích. Pozemek jako takový pro stavbu vhodný je = je dle katastru plochou pro bydlení. To, že jsou u souseda okna (jsou tam legálně?) nebo kvůli odstupům je potřeba jít s domem dál od uliční čáry bych nechala až na konkrétních zájemcích a jejich vyjednávání se stavebním úřadem. Zde od stolu to nikdo nevyřeší, protože neznáme limity využití daného území - to je potřeba najít v plánovací dokumentaci města nebo na stavebním úřadě.
Odpovědět
"dobrá děkuji, toto mi jako odpověd, aspon pro dnešek stačí." // :-D :-D koukám, že jsem se trefila. @radek86 škoda, že neumíš číst. Rada zajít na SU byla hned v prvním příspěvku.
Odpovědět
@ookami_hime my si tykáme ??? pak kdo je tady buran...ano jste to Vy... na nápad zajít si na SU mě nechybí mozková kapacita, nýbrž uřední hodiny, pokud jste si nevšimla... ne nejste, moje žena ted uspává malého, nečertí se za pc a dělá něco užitečného...
Odpovědět
@edcbubu děkuji za věcnou odpověd...až budu mít čas, tak si zajedu na ten stavební uřad...
Odpovědět
Profilova fotka
@radek86 A co řešíte? Pokud tam územní plán umožňuje stavět, tak to prodávejte jako stavební pozemek. Co tam půjde postavit už je záležitost kupujícího, aby si to oběhal. Já osobně bych to tedy nekoupil, ale každá věc má svého kupce.
Odpovědět
@radek86 fascinující jak víš přesně kdo jsem, co dělám, proč to dělám, jak moc je to užitečné atd. a co se týče toho zbytku, viz. první příspěvek, který ti dorazil po registraci. Chtělo by to opravdu pořádněji číst co ti lidi píšou ;) Mimoto vykám jen lidem, kterých si vážím, což se tebe, který umí akorát nadávat, jaksi už netýká ;) A všimnout jsem si neměla čeho, osobně se neznáme a já nemám tolik drzosti jako ty, abych dovozovala z pár příspěvků tvůj kompletní životopis včetně všeho, co se ti honí hlavou. Pokud tam nestíháš zajít, tak to máš holt blbé a budeš to muset vyřešit jinak. Třeba tam zavolat.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?