Vlastní příjezdová komunikace - nevýhody

Profilova fotka
Ahoj, najde se tu někdo, komu na stavební pozemek vede jeho vlastní cesta? Jaké to přináší nevýhody? Zatím jsme byli upozorněni pouze na nutnost zpevnění kvůli požární bezpečnosti, ale bojíme se, že takových věcí a souvisejících vícenákladů se najde víc. Jedná se asi o 70 metrů. Budeme vděční za každou radu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme ve čtvrti / cca 17 parcel/ okolo kterých vede cesta - naše společná / museli jsme zapoložit kvůli výstavbě sítí sdružení/, cesta musí být, jak píšeš, zpevněná. U nás si město diktovalo podmínky, jaká ta cesta - silnice- musí být - jinak nám nedali povolení na stavbu RD - asfalt, veřejné osvětlení, značky........ pod námi jsou 3 baráky a cesta, kterou maji prostřední majitelé pozemku - cesta může být dlouhá cca jako vaše, museli to mít zpevněné / mají tam šterk/ a dostatečně široké na průjezd hasičského auta. Jinak nic.....
Odpovědět
Profilova fotka
Momentálně vidím nevýhodu právě teď..jelikož k našemu pozemku vede naše cesta..musíme si tam sami zařídit plyn, vodu, kanalizaci...jinak jak se píše výše..musí být zpěvněná (asfalt tedy a osvětlení nebylo třeba), povolení od hasičů, že tam projedou atd...:)
Odpovědět
@lynxlynxx veškeré náklady na naši 50m dlouhou cestu byla jedna fůra kamení a vlastní práce při rozvezení kamení do cesty...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme vlastní příjezdovou cestu cca 150 m a co to v našem případě obnáší - musíme ji na vlastní náklady udržovat (což je samozřejmé) a v zimě prohrnovat. Nic jiného mě nenapadá
Odpovědět
@flakac @danulavo Můžu se zeptat, jakou máte hloubku zpevnění? My máme v projektu 40 cm, bagrista tvrdí, že 20 cm stačí. Nejdřív po cestě budou jezdit mixy, cihly atd., potom už jen my
Odpovědět
@cape jsem přesvědčen, že opravdu 20cm stačí. Pak už bych ji spravoval jen lokálně, když se někde udělá díra...
Odpovědět
@flakac díky, to zní dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem za postřehy, to tahání sítí - zatím jen elektrika, za pár let kanalizace mě ale pořád trošku děsí. Uvidíme jak to dopadne, mohli by oproti pozemkům v okolí trošku slevit =-) ale moc se jim nechce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Tak určo musí být cesta zpevněná. Pokud do budoucna plánujete předat obci, musí být asfalt, musí být min. 6 m široká + 1,5 m chodník, musí být průjezdná - pokud není, musí být obratiště (kvůli hasičům, záchrance, popelářům)
Odpovědět
@charado nemyslím si, že musí být zpevněná. Nám přímo na úřadě řekli, že být zpevněná nemusí. Nebude ani průjezdná. Je naše, takže nám ji obec nebude prohrnovat auromaticky, ale poradili nám, ať se domluvíme s tajemníkem, že za úplatu nám ji odhrnou. Takže za hodně směšnou částku nám ji budou v zimě prohrnovat obecním traktůrkem, popř. ručně.
Odpovědět
Tak pokud bude cesta vyloženě soukromá, tak to ano. Ale nebude to potřeba kvůli kolaudaci? Respektive, zkolaudují Vám to i tak? A mimochodem, v Radomyšli, kde máme chalupu si pluh bere 695,-- CZK za hodinu. I když, těch pár metrů bude mít za chviličku.
Odpovědět
@charado jj zkolaudují, není to pro ně problém - řešila jsem to. Za námi už se nesmí stavět, tak to berou, že ta 50ti metrová odnož od hlavní jim je šumák. Problém je trošku s popelnicí , protože u nás se v té slepé nemají kde otočit, ale buď tam k nám zacouvají (což jsem viděla, že tady dělají dost často, hlavně do slepých ulic) nebo popelnici budem muset vyvézt těch 50 m na hlavní ulici - to děláme i na současném baráku (máme dlouhou příjezdovku k baráku), takže to taky neberu jako extra problém. Tož to je docela darda, tajemník nám říkal o cca pětistovce na sezonu, když by hodně sněžilo a byla s tím velká práce, tak máme na konci sezony chlapům dodat flašku jako poděkování:-) Stejně je zajímavé, že se mění podmínky na kolaudací úřad od úřadu. Někde chtějí hotovou fasádu, jinde jim je to jedno, někde plot, jinde ne. Po nás nechtějí ani plot, ani fasádu, ani dveře (stačí jedno WC a koupelna)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@cirrusa Tak samozřejmě, že je to úřad od úřadu jiné...někde tě buzerují za každou blbost...jinde nad tím mávnou rukou...no spíš je to i člověk od člověka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cirrusa taky musíme vybudovat příjezdovou cestu, asi 120 m, měli jste projekt? anebo jste si ji jen tak vybagrovali a zpevnili, co odvodnění? jeden soused co má na konci cesty pozemek dělá problémy, prý aby mu tam nestékala voda, kanalizace zatím v místě není, jak jste to řešili vy? mám v plánu cestu darovat obci aby ji spravovala, jestli to teda obec příjme
Odpovědět
Profilova fotka
vlastní příjezdová cesta znamená vlastní zimní údržbu, tzv. místní komunikace v majetku obce nebo města znamená že o zimní a jinou údržbu se stará majitel-obec
Odpovědět
@romik67 Ahoj, na cestu (sjezd) jsme měli projekt. Projektant na barák tohle nedělal, museli jsme si najít jinýho. V projektu bylo daný složení cesty (to jsme ale nedodrželi - místo 3 vrstev štěrku jsme zatim dali jen 1 vrstvu betonovýho recyklátu a opravy budem řešit dle potřeby). Nám cesta zůstane, obec jí nechce a my máme aspoň kolem baráku klid :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?