Vstup na pozemek ve svahu

Jak byste řešili svažitý vstup na pozemek? Od vstupu máme na 3m asi 1 výškový metr, tak je tam navržen opěrná zeď a stání. K domu se pak jde kolem zídky a do schodů. Posunuli byste celý dům a obětovali nějaké metry? Nebo řešili jinak? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@jose10r my máme chatu v podobném svahu,dokonce i na podobném pozemku. Hlavně dobře promysli případnou dlažbu na schodech. Až bude mráz, ať jsou vůbec schůdné.
Odpovědět
@benjik další 3 výškové metry jsou od cesty k pozemku. Nebude to jen tak, proto se ptám. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@jose10r my máme víc, možná asi 8. Nikdy jsem to nezjišťovala. Radši. Vypadá to u nás jak skokanský můstek. K nám nikdo nechtěl chodit na návštěvu, že ho hned bolely nohy. Cestu vyjel jen soused se svým starým terénním křápem. Felicie se na tom malém uvařila. Možná posunout dům víc doprostřed pozemku by pomohlo. Jde i o praktické věci,tahat nákup od auta dovnitř,jak s kočárkem,pokud bude miminko atd.
Odpovědět
Aktualizace
Odpovědět
Aktualizace
Odpovědět
Neumím úplně číst v těch nakresech, ale řeknu naši zkusenost. Mame pozemek, kde je převýšení 2 metry na 10ti metrech. Takže komunikace je níže, za 10 metru začíná garaz a na ni je napojen dům, garaz je níže o 80 Cm než dům- schody a vyšší strop garáže, aby její střecha byla v úrovni prvního patra. Teprve až při žádosti o povolení jsme zjistili, ze sice muže byt v dane lokalitě dům o 2 podlažích plus půda, ale ze od nejbližší komunikace musí mít štít max 9m, což při tom převýšení byl problém docílit a díky nějaké vyjimce jsme nemuseli dům snižovat. Další věc je, ze zemní práce budou dražší, stejne jako nutnost opěrných zidek. Ale je strasne nutné byt individuální a každý terén je jiný, stejne jako případně výhledy a celková orientace domu. Postavit na rovné louce je tisíckrát jednodušší a levnější, ale pokud bude projekt promyšlený, postavíte si “drahokam”.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?