Výběr pozemku - šli byste do něj?

Zdravím, už dva roky hledáme pozemek k výstavbě bungalovu ale teď jsem si řekla že budu hledat intenzivněji, chceme zůstat ve městě a nebýt závislý na autech takže je to docela oříšek a objevila jsem hezký pozemek který má pár much.. je to pozemek 20x40m takže poměrně úzký, je asi 150m od hřbitova (hřitov je za zatáčkou tak na něj není úplně vidět) a 60m od zadního okraje pozemku je potok (dům by byl asi 80m od potoku a pozemek spadá do zóny 2. Jinak je na super místě a úplně už tam vidím nějaký užší bungalov s garáží.
Odpovědět
ahoj, to záleží i na orientaci, přístupu z jaké strany je, jaké je okolí atd. Jelikož je to s pozemky stále horší a horší tak pokud to vysloveně neberete jako nouzovku tak bych do toho šla. A kde ten pozemek je? dej sem kdyžtak odkaz na mapu.
Odpovědět
Profilova fotka
To zaleží i hodně na tom, co je na vedlejších pozemcích. Kvůli odstupovým vzdálenostem. Nechal bych si vypracovat studii zastavitelnosti a pokud by tam šel postavit domek podle mých představ, zašel bych na stavební úřad, kde mi řeknou jestli mému stavebnímu záměru nestojí v cestě ještě nějaké jiné regulativy. Jo a ještě si zjistěte jak je to s dostupností sítí a komu patří pozemky přes které by se musely tahat.
Odpovědět
Z meho pohledu sire 20m neni malo. Mame podobne a jeste konickeho tvaru. Hrbitov by.mi nevadil, spise bych si zjistila od mistnich , zda byl nekdy potok vylity a kde az zasahoval....A pak zjistit ty standartni informace k sitim apod.
Odpovědět
Mapu se mi zatím dávat nechce.. u nás je dost rivalita co se týče pozemků a lidé se tu o pozemky skoro rvou 8-( orientace úplně nevím jak se posuzuje ale přední strana pozemku je řekla bych na jihozápad
Odpovědět
Já bych napsala na územní plánování (nebo sú), zda se tam dá postavit. Je spoustu zákeřných ochranných pásem, i potok imho má:(
Odpovědět
@lindikova okolo uz domy jsou tak myslím že to neměl být problém ale určitě vše zjistíme
Odpovědět
Profilova fotka
@lenja17 domy co už stojí nejsou bohužel relevantní, nový se bude posuzovat podle platné legislativy a územího plánu - tím bych začala, kromě potoka a ochranných pásem je důležitý i sklon pozemku, přístupová cesta, zastínění z okolních domů a celkový Váš pocit z místa :). Hřibitov není ideální, ale 150 m už by ušlo. Šířka 20 m stačí, pokud půjde dát dům na pozemek rozumně ideálně na "délku" což zase záleží trochu na orientaci a těch výškových poměrech. Držím palce :).
Odpovědět
Rozměr je docela v pohodě, takže pokud se skutečně jedná o pozemek pro výstavbu RD, což ti potvrdí na příslušném stavebním úřadě, není problém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?