Vytyčení podzemních sítí

Dobrý den. Prosím vás nevíte jak je to s vytyčením podzemních sítí od jejich správců? To znamená, že musí přijít někdo např. od ČEZ a určit, kudy povede v zemi el. od rozvaděče k desce? Případně nevíte, jestli je potvrzení nutné pro kolaudaci? Od stavebního úřadu je napsané, že před zahájením stavby se to musí vytycit, ale když jsme volali starostovi jak je to s vodou kdo to dělá, protože je obecní, řekl, že to být nemusí tak teď nevím. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
My máme přímo ve vyjadřovačkách od správců sítí (součást projektu) uvedeny konkrétní formuláře, lidi a telefonní čísla, kam se máme pro vytyčení obrátit. Jestliže si to obec jako podmínku neuvedla, tak to není vaše povinnost, ale logicky ten vodovod před připojením stejně budete muset najít, jen to bude ve vaší režii.
Odpovědět
@noemi77 Máme přípojku na vodu má hraně pozemku, tudíž stačí jen přivést nebo se mýlím?
Odpovědět
@janinahl v rámci projektu rodinného domu tam musí být zakresleno i kudy a jakým způsobem povedou přípojky k domu. To řeší projektant. Na SÚ vám mohou a nemusí říct, jak a kudy požadují. Pokud vám to neřeknou, obraťte se na VaK, na Čez, a oni vám musí sdělit, jak to má být správně, aby jste měli kladné vyjádření, které potřebujete k stav. povolení. S tím pak jděte k projektantovi, nebo mu to zadejte, aby si to sám zjistil a nakreslil do projektu i napojení sítí od hranice pozemku na dům. Pokud vlastní obec tu cestu, ve které to vede, tak se většinou řídí tím, co řekne VaK a Čez. Řešíme podobnou věc. Šlo se na VaK s projektem, kde byl nějaký návrh, jak by to mohlo být provedeno. VaK se nějak vyjádřil - chce to jinak, SÚ požaduje v projektu překreslit napojení sítí podle toho, jak chce VaK. Jakmile to bude tak, jak chce VaK a budeme mít kladné vyjádření, bude stavba povolena. To samé s Čezem. Projektanti většinou znají vyhlášky a požadavky vodáren a čezu, tak to pravděpodobně nakreslí napoprvé dobře.
Odpovědět
zdravím, pro podání na stavební úřad je potřeba mít vyjádření o existenci sítí - dá se pořešit přes internet, at je to Vak, Eon, Cetin nebo cokolv jiného. Pokud se jedná přímo vytyčení na místě, dělá technik. My jsme tak řešili vytyčení vody, přijel borec, udělal sprejem čáru na hlínu, řekl +- 30cm vlevo, +- 30cm vpravo, zaplatili jsme 900 a bylo, takže pokud by se měřilo přímo na místě, tak si to ohlídejte, at nedopadnete jak my 😄 🙂
Odpovědět
@dave_91 vyjádření máme, dělal nám to projektant. Máme už i stavební povolení. Jen teď řeším to vytyčení. Takže zavolám na ČEZ ať mi to přijedou nakreslit a to je vše? Akorát nevím jak s vodou. To nevím co hledat za vyjádření a na koho se obrátit když je obecní vodovod.
Odpovědět
domluvil bych se s technikem, který tam bude někde uvedený, jaký bude postup, cena atd., s vodou ikdyž je obecní, tak to mají na starost určitě nějaké vodovody a kanalizace, tam by měl být taky někde kontakt na někoho, kdo to vytyčí přímo na místě.
Odpovědět
Profilova fotka
@janinahl S vodou-ač je u vás obecní vodovod, bývá nějaký správce (vodohospodáři), třeba tady u nás v Ji, se dá vše najít na jejich stránkách, ale každopádně, po zavolání vám dají kontakt a zřejmě budete muset zaslat objednávku na vytýčení. Nyní je u nás čekačka cca 14 dnů. Následně příjde faktura. Další zkušenost je s plynem-opět na internetu je přímo postup, jak zažádat (byl tam odkaz na číslo stanovistko k existenci sítí, o které jsme žádali již při žádosti o stav. povolení, hned se jim tam načetlo to místo, ale pokud chceš jiné místo, dokreslíš to v mapě) Odeslala jsem to, během 5 minut se ozvala přímo paní z plynáren a domluvily jsme termín, kdy dojede technik. U plynu se nic neplatí. Elektriku nevím-při jejich stanovisku k sítím nám bylo napsáno, že tam elektrika nevede, takže vytyčení nebylo třeba. A pak malé upozornění-než se začalo kopat, obeslali jsme 2 sousedy sms, že se bude kopat a jeden soused se ozval, že tam má vedený trativod , který jinde vedený nebyl a nevěděli bychom o tom.
Odpovědět
@morana128 pokud mám vyjádření od ČEZU, že se tam nic nenechazi, tak není vytyčení potřeba. Chápu to správně?
Odpovědět
Profilova fotka
@janinahl Ano, my tak postupovali. Máme ve stanovisku k existenci sítí v daném úseku info,od edberáků, že elektrika tam není. Stejnou žádost (vše to šlo přes internet) o vyjádření jsme posílali pak na vodaře a plyn a ti napsali, že tam sítě jsou a před zahájením prací je nutné si je nechat vytýčit (plynaři zdarma, vodaři čekáme fakturu) . Malé upozornění, protože pak na vodovodní přípojku se dělal projekt a projektant vycházel z nějakých údajů, kde prý vede vodovodní řád (to je to hlavní od vodařů, kam se pak připojuje nový odběratel vodovodní přípojkou k šachtě a od šachty pak už vodovodem do baráku-jo , jsou to slovíčka 🙂 ), tak realita byla jiná a po vytýčení vodovodního řádu byl rozdíl od projektu o cca 2m (na druhé straně cesty) Takže zaměření bylo nutné a je to napsané i ve vyjádření k projektu od vodařů...tam je přesně postup, jak postupovat-co kdo zaměří, co kdo kope, co kdo může připojit a co kdo fakt nesmí..)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?