Zahrada v územní rezervě - stavba RD

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně výstavby RD. Vlastním pozemek (553m2) na kterém stojí stavba (25m2) vedená jako stavba pro rodinnou rekreaci s evidenčním číslem a pozemek je v katastru vedený jako zahrada. V územním plánu obce před pozemkem začíná oblast územní rezervy. Chtěl bych se zeptat jaká je šance na tomto pozemku postavit větší trvale obydlený RD? Pokud alespoň mizivá šance existuje, kde bych měl začít? Případně mohlo by být řešení úprava současné stavby a rozšíření o mobilní dům? Mnohokrát děkuji za relevantní odpovědi. S pozdravem Petr Bašta
Odpovědět
Dobrý den, začal bych na odboru územního plánování kam spadá Vás pozemek - tam by Vám měli být schopni sdělit, zda na uvedeném pozemku, který je v KN veden jako zahrada, je - či není možná nějaká další výstavba. Podstatné také je to, jak v uvedené lokalitě má úřad - obec nastaveno omezení minimálního rozměru pozemku, na kterém povoluje výstavbu RD. Ta první varianta by asi obnášela zbourání chaty a pak výstavbu RD. Druhá varianta jak píšete - úprava stávající chaty a případné umístění mobilheimu ... Případně třetí varianta - co by Vám poradili oni. Měl by jste začít tímto odborem a pak uvidíte dál, když tam budete rovněž se poinformujte také na případnou možnost změny pozemku v územním plánu
Odpovědět
Profilova fotka
@petrba43 A ten váš pozemek je podle územního plánu určen k čemu? Spadá do té územní rezervy? V územním plánu by mělo být uvedeno, za jakých podmínek se tam bude moci stavět (například až se z určitého procenta zastaví jiné lokality). případně pomůže návštěva SÚ.
Odpovědět
Mobilni dum je stavba jako kazda jina obytna, tim to bohuzel nevyresite. Dejte si zadost o uzemne planovaci informaci na odboru uzemniho planovani, popiste svuj zamer a oni vam to pisemne shrnou.
Odpovědět
@vladimirsvorba Dobrý den, pozemek spadá do územních rezerv podle platného územního plánu z roku 2018. Konkrétně je v územním plánu napsáno: "pozemky jsou zařazeny do plochy územní rezervy určené pro budoucí využití pro bydlení v rodinných domech – venkovské, na základě prověření vhodnosti transformace stávajícího rekreačního využívání na trvalé bydlení." Z toho předpokládám, že je potřeba nějaké studie o vhodnosti bydlení a poté je třeba možná změna územního plánu. Začnu tedy na odboru územního plánování jaký je aktuální status a poté SÚ. Mnohokrát děkuji!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?