Zarovnat pozemek před zimou nebo počkat na jaro?

Zdravim Vas, jdu si opet pro radu - mame dostaveny barak a zbyla nam na zahrade hrouda hliny po kopani zakladu (viz foto nize). Budu ji chtit rozhrnout po pozemku a trochu si zarovnat teren (jsme v mirnem pricnem svahu). Muj dotaz je jednoduchy - rozhrnout to pred zimou nebo pockat na jaro? Zadne plany se zahradou na pristi rok nemam (resp. plany by mozna byly, ale bude treba financovat jine veci). Takze ikdyz to rozhrnu, maximalne tam na jare zkusim zasadit travu a tim veskera aktivita asi skonci. Je lepsi to udelat ted a nechat to sednout pres zimu, nebo cekat na jaro a resit to az potom? Predem diky za tipy. M.
Odpovědět
@mirekb ono je to asi jedno. My jsme nahrubo zarovnavali před zimou a na jaře detaily a bagrista nadával, že se boří tam kde byla navazka z podzimu a trvalo mu déle než to udělal... Takže jsme platili více. Zahradníkum to bylo jedno. Takže pokud víte definitivní verzi tak ji udělejte, pokud ne počkejte do jara.
Odpovědět
Udelal byvh pred, přes zimu se se hroudy hliny rozpadnou a sedne si to, nebo to udelat na jaro ale nechat to preject pres katrovavku hliny a tim udělat finalku
Odpovědět
Ted na podzim. Je jeste pekne a sucho. A pohazet bud travou nebo nejakym obilim. Pristi rok to beztak budete muset sekat. A nebo pokud na to nespechate a nevadi vam to, tak to nechte a porovnate az na final.
Odpovědět
@lysakpav @melin6 @bamak diky vsem za nazory. Necham to teda az na jaro... aspon mam na zimu soukromou sjezdovku... :-)
Odpovědět
My zarovnavali ted - rada od naseho vybornyho stavebniho dozoru a par znamych, co staveli. Rikali to, co pise melin6 - ze si to pres zimu jeste sedne, a nekdy se jeste musi na jare nejake hlina dohazet, ze je to pred zimou proste lepsi.
Odpovědět
@lagertha I jaro je pred zimou. Tou dalsi. :-)
Odpovědět
....pred zimou lepsi,jelikoz do jara si hlina pekne poseda a na jare budete rovnat a sit....alespon my to tak udelali😉
Odpovědět
@markarnatnel Přesně tak to máme v plánu i my.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?