Zastavěná plocha měří 195 m2. Je to moc?

Ahoj, mame pozemek o velikosti 795m2, chteli bysme bungalov ve tvaru L(delsi stranou k sousedum, zbyle strany bez sousedu, stavet se bude jen jedne strany). Problem je, ze "pro nas idealni dum" ma zastavenou plochu 195m2 :-N. Je to uz opravdu moc? Najde se nekdo, kdo by mel podobnou situaci? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj..... prý stačí, když za zastavěnou plochu přidáte 0...... například: zastavěná plocha 120m2 = pozemek 1.200m2.
Odpovědět
Profilova fotka
pdívej se do stavebního zákona, není to všude stejné. Mám za to, že zastavěná plocha by neměla zabírat víc než 1/3 pozemku, tomu bys vyhověla, spíš bych se věnovala na tvém místě jiným háčkům, které určitě nebudu popisovat veřejně
Odpovědět
záleží na stavebním úřadě, my jsme mohli mít i s terasami, příjezdovkou, chodníkem, prostě s pevněnými plochami 40% zastavěné parcely a stavebnák byl nekompromisní.
Odpovědět
tak mě osobně se to zdá dost, ale záleží na vás, jakou máte představu zahrady.......
Odpovědět
Profilova fotka
na našem úřadě řekli že je to do 30% .. což na 700m2 s barákem 205m2 splňujeme just just ale tohle za problém nepovažovali.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme pozemek jen 465 m2. Podmínka SÚ byla max. 30 % všech zpevněných ploch, včetně teras, chodníků atd. Dům samotný má 125 m2 = necelých 27 % zastavěnost. Samozřejmě, že jsme zkolaudovali a těch zpevněných ploch si tam pak udělali víc, protože v projektu to byly kvůli povolení jen minichodníčky a miniterasa :-D Každopádně velkou roli hraje i umístění domu. My jsme ho narvali, co to šlo (jak předpisy dovolili) co nejblíž k severovýchodní hranici. Na jižní straně nám tak zbyl 4,5 metru široký a 15 m dlouhý pruh a na jihozápadní straně potom kompaktní prostor cca 15x15 m. Myslím, že to i na tak stísněné ploše nakonec působí docela vzdušně a bude to hezká zahrada.
Odpovědět
Profilova fotka
mame pozemek cca 820m2 a zastavena plocha domu je 190m2 + budou chodnicky, terasky, prijezdove cesty, bazen.... takze myslim, ze je to ok ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
ahoj :-) nahodov soom natrafila na Tvoj dotaz, u nas je povolene max 30 % plochy pre dům. Vy ste mali v roku 2011 jeste nejaky iny pozemek a ted ste ho vymenili za iny vacsi? My tiez menime pozemek.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, mam dotaz. Máme pozemek 2250m2 a z toho cca 500m2 je jako stavební místo. Jak už se zde psalo taky můžeme zastavit pouze 30%, ale otázka je z ceho??? Cele parcely nebo jen toho stavebního místa? Na úřadě mi odpověděli tak šalamounsky, ze kdyby řekli "nevím" udělali by lip. Děkuji za pomoc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?