Zemědělská stavba na zemědělském pozemku

Profilova fotka
Zdravím, chci si postavit plachtovou halu jako seník na orné půdě, kde mi stačí pouze územní souhlas. Vím, že to lze bez výjmutí z PF, což mi i odsuhlasila paní na stav. úřadě. Přesto po mě chce oddělení pozemku a a změnu na ostatní plochu. Už jenom u tohoto úkonu mi dělá neskutečné potíže. Proto prosím o odkaz na zákon a paragraf, který tuto vyjímku povoluje. Pročetl jsem zákon 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu i zákon 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu a nic se mi tam nepodařilo najít. Díky
Odpovědět
Tak at vam ten paragraf sdeli ona, kdyz to po vas chce.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Ten mi právě ona nesdělí, protože by podle něj musela postupovat a halu mi povolit bez dělení pozemku a změny užívání. Používá pouze zákony, které jsou proti žadateli.
Odpovědět
@martin_hyka Tak dejte oficialni zadost, aby vam ji musela oficialne zamitnout. Na zaklade toho a toho paragrafu.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Zákonů které požadují změnu užívání jsem našel dost, ale na zemědělské stavby pro registrované zemědělce je vyjímka, kterou právě nemůžu nikde najít. Jen mi několik lidí potvrdilo, že pro registrované zemědělce to jde, i na tom stavebním úřadě mi to potvrdila, ale ona trvá na tom dělení a změně užívání. No a když nemám ten paragraf, tak nemám argument.
Odpovědět
@martin_hyka Ale ona ma mit argument, proc to po vas chce. Ona je z pozice zakona. Vy jste obcan, proc byste to mel nekde hledat? Dejte oficialni zadost a at se ukaze.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Ale ona mi řekne, že zákon 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu i zákon 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu to požaduje a bude mít pravdu. Když je v zákonu "může" tak ona to požaduje i když dle jiného zákona to člověk doložit nemusí. Chtěla po mě vyjádření územního plánování k dělení pozemku a vyjádření po měsíci bylo, že k dělení zemědělské půdy se uzemní plánování nevyjadřuje. Dle geometra se na jiných stav. úřadech k žádosti o dělení přikládá pouze návrh GP, ona chce hned originál, bratr jako spoluvlastník pozemku se mi omylem nepodepsal na žádost, po měsíci mi řekla, že si musím podat novou žádost, že do původní žádosti se nesmí nic dopisovat, musel jsem si zřídit další datovou schránku, protože stávajíci jsem měl jako podnikající fyz. osoba a žádám jako nepodnikající fyz. osoba. Chce po mě vyjadření úřadu, který má na vyjádření 30 dnů a ona mi dala na doplnění lhůtu 29 dnů, jinak zastavuje řízení a vymýšlí si další a další...
Odpovědět
@martin_hyka Ona tam je jedina? Mohlo by pomoc, kdyby vam rozhodla zamitave a vy jste se proti tomu odvolal. Posuzovat to bude jeji nadrizeny urad.
Odpovědět
Ano, jak píše puhelin, dejte žádost písemně - pokud úřad zamítne, musí dostatečně zdůvodnit zamítavé stanovisko, včetně paragrafového znění toho kterého zákona, úředník musí případné odložení řádně odůvodnit, tedy jej musí přesně opřít o zákonnou normu, včetně §§... Pokud se s rozhodnutím neztotožníte, odvoláte se a bude rozhodovat nadřízený orgán. Je to sice na dýl, ale jinak se asi ničeho nedoberete.
Odpovědět
Profilova fotka
Odvolání jsem už podal, čekám na vyjádření.
Odpovědět
@martin_hyka Proti jakemu rozhodnuti jste se odvolal? Ja pochopila, ze mate prerusene rizeni a mate doplnit.
Odpovědět
Profilova fotka
ano, mám přerušené, ale je to dost složité, potřeboval bych spíš ten zákon, dle kterého registrovaný zemědělec může postavit stavbu pso zemědělské potřeby na orné půdě.
Odpovědět
@martin_hyka a bude mít ta plachtová hala pevné základy? Pokud ne, tak lze aplikovat právě předpis č. 334/1992 Sb, paragraf 9, odstavec 2, písmeno e). Ale na správné posouzení by to chtělo znát konkrétní situaci podrobně se všemi náležitostmi..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@doog Tento předpis aplikovat nelze, je to hnojiště, kdežto já to chci a mám od obce schválené jako seník. Hala nebude mít pevné základy ani zpevněnou podlahu, bude jen na zemních vrutech nebo patkách.
Odpovědět
@martin_hyka Zemni vruty i patky jsou pevne zaklady. Co kdybyste to mel jako docasnou stavbu, ktera se bude premistovat za zviraty?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Nejsou to pevné základy, dočasná stavba je na 3 roky, hala bude mít 10m x 22m výška 5m, nedokážu si představit to stěhovat. I když jsem to na ní taky zkoušel, že ji za 3 roky o metr posunu, tak začala skákat metr vysoko, že je to obcházení stavebního zákona. Samozřejmě je to nesmysl to stěhovat. Kdyby to byla hala nějakých 3x6m tak to ani se stavebním úřadem neřeším a postavím to.
Odpovědět
@martin_hyka Nechci se s vami hadat, ale mam zkusenost, ze urady zemni vruty posuzuji jako klasicke zaklady. Co je na nich bud jako stavbu nebo jako vyrobek plnici funkci stavby.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin To je asi vcelku jedno, jestli je to pevný základ nebo ne, vím o lidech, kteří si postavili na orné půdě celý statek a ještě mimo zastavěné území obce. Takže to lze, jen nevim, dle jakého zákona.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?