Změna komerčního užití pozemku na bydlení

Ahoj, má někdo zkušenost? Narazili jsme na hezký pozemek, v malé obci, v obytné zóně, kolem jsou domy určené na individuální bydlení a jen tento jediný mezi nimi ční v ÚP jako pozemek pro komerční využití (tedy nějaké služby, obchod, penzion). Googlila jsem, ale nic kloudného na netu jsem nenašla. Dá se totok nějak změnit v náš prospěch?
Odpovědět
Zmenou uzemniho planu. Zeptejte se na obecnim urade, jestli se nejaka zmena v ramci obce neplanuje. Nebo pokud obec nic neplanuje, jestli o nekom nevedi, kdo uz taky o zmenu projevil zajem. Mohli byste se o naklady podelit.
Odpovědět
Profilova fotka
@angelyn určitě to jde, zvlášť pokud je situace taková, jak popisuješ, ale většinou je to na hodně dlouhé lokty, doba vyřízení se počítá myslím spíš na roky než na měsíce. Samozřejmě závisí na obci, která územní plán má. Jednou z možností je také zažádat o výjimku z územního plánu, akorát to obce dělají dost nerady
Odpovědět
@puhelin @esmeralda2 Já jsem ted našla, že tahle malá obec je patrně jen osadou a patří k městu (cca 6tis obyvatel), ikdyz tedy na ceduli při vjezdu do obce je pouze název, ne že přísluší k městu. Což je tedy naprd, protože žádat město a obecní zastupitelstvo je asi velký rozdíl, což mi dáte nespíš zapravdu(nebo neee?...nebo aspoň dle mých vyctenych zkušenosti. Achjo.
Odpovědět
@angelyn Nemaji nejaky osadni vybor? Casto to jsou lidi, kteri komunikuji s radou mesta. Nebo zkuste zajit primo na mestsky urad, odbor uzemniho planovani. At vam poradi, kdy a co zaridit. My jsme taky obec, ktera ma obecni urad ve vedlejsi obci a postu zase v jine obci. Nikdy se to nepsalo na ceduli, ani uredni desku s tou informaci tu nemame.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?