Zpevnění příjezdové cesty - budoucí zámková dlažba

Dobrý den, na jaře plánujeme začít se stavbou RD. K domu vede nezpevněná polní cesta (cca 200m), jejímž jsme částečným majitelem. Výhledově, za cca 2r, máme v plánu udělat na cestě zámkovou dlažbu. Na jaře ovšem bude k našemu pozemku jezdit těžká technika a proto jí chceme nyní nějak, co nejlevněji, zpevnit, aby bylo možné v budoucnu co nejjednodušším způsobem přestavět cestu na zámkovku. Máte tip co použít za materiál?
Odpovědět
řešili jsme něco podobného a příjezdovku vysypali štěrkem. Nám šlo teda o sjezd z cesty na pozemek, který jsme potřebovali zpevnit, ale i srovnat (byl tam ,,hrb,,). Když u nás byl bagr, poprosili jsme bagristu, aby toto místo párkrát projel a uhutnil ho tak. Mixy to přežilo.
Odpovědět
@6miska4 Pro úplnost musím dodat, že standardně stavební úřad vyžaduje vzdálenost stavby (nikoli hnacice pozemku) od zpevněné cesty max. 50 metrů a tak nevím jestli už máme povoleno, těch 200m by mohl být problém i z tohoto důvodu. 200m nezpevněné cesty je na zámkovku pořádný kus. Pokud by měla být široká cca 3m, je to 600m2 a šílená cena. Každopádně nejlepší, nejlevnější řešení je vytýčit trasu podle budoucí zámkovky, nechat na ní strhnout ornici a navozit cca 30 cm kameniva nebo strusky (levnější a stejně účinná varianta) frakce 16/32 nebo 32/64. Pod zámkovku by jste v budoudnu ten podklad stejně museli dát. Bude to pár aut a při té délce práce pro bagr se stržením a rozhrnutím na celý den a možná i víc. Auta vám to pak v průběhu stavby ujezdí, zhutní a máte prakticky připraveno.
Odpovědět
@jiri_1477 Děkuji za tip. Asi to tak bude nejlepší. Ornici na cestě máme strhnutou, udělal to bagrista když pro celou ulici dělal IS. Info o vzdálenosti domu od cesty znám. U nás stačí mít pouze Územní rozhodnutí na cestu a pak Vám povolí stavbu RD. To jsem všechno letos zajistila sama. Na cestu je naštěstí 7 podílníků, takže to neplatíme samy. Zámkovku bohužel máme v regulačním plánu a je u nás ve vesnici u všech novostaveb. Hotovou cestu potřebujeme až ke kolaudaci domu. Nechceme dělat zámkovku hned, aby jí neponičila těžká technika. 🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahojte, mám takový neobvyklý dotaz :d Neprodávali jste tu někdo starou dodávku? Zmiňuji to zde kvůli ,,těžké technice". Potřebujeme se zbavit staré dodávky, kterou jsme měli na dovoz materiálu na stavění domu. Ale máme problém sehnat kupce, zvažujeme odkup od nějaké společnosti? Nějaké tipy? Jsme od Liberce a přemýšlíme o: https://zahotove.cz/ ale myslíte, že nám odkoupí i dodávku? Díky, budu ráda za všechny rady 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?