ZPF - vyjmuta jen část stavby

Prosím, nemá někdo zkušenost s vyjmutím ze ZPF. My kupovali pozemek od obce, kde bylo vyjmuto 150 m2. Plánujeme ale bungalov, kde je zastavěná plocha větší. Je šance, že nebudeme muset vyjmout i zbývající část nebo opravdu musí být vyjmuto vše? Měli bychom vyjmout i část, kde plánujeme přístřešek na auto? Děkuji
Odpovědět
@lindaaa10 mně bylo řečeno, že zastavěná či zpevněná plocha, čili i chodníky, vydlážděné stání na auto atd...
Odpovědět
Profilova fotka
@lindaaa10 budete muset dovyjmout. Pokuty jsou docela nehezké takže bych to neriskovala navíc se to asi zřejmě dokládá pri ohlášení nebo st. povolení = okamžitě poznaji ze to nesedí :-) Ono to vyjmutí už nebude tak srdcervoucí alespoň cenově.
Odpovědět
Profilova fotka
V projektu (podkladech) pro vynětí ze ZPF musí být uvedeny všechny vyjímané plochy, které budou zastavěné a zpevněné a tudíž už nebudou "zelené". Celkově to musí sedět na projekt, který předložíte na SÚ pro stav. povolení. Řešil nám to projektant tak jsem to nestudovala, ale určitě je to uvedeno v zákoně o ochraně zem. půdního fondu - co vše se vyjímá. Nám projektant vypsal všechny zastavěné a zpevněné plochy - chodníčky, sjezd, parkovací stání, dům, terasa (ještě jsme kontrolovali procento zpevněných ploch, máme ho celkem malé) a to se podalo, dostali jsme "souhlas" a vyjme se to až začneme stavět. Už se to tu v nějakém vlákně řešilo docela detailně, někdo terasu nevyjímá, my vyjímáme vše i plochy, které budou jen "vyztuženy" plastovými rošty - náš projektant to tak prostě doporučil. Ale my máme přes ulici místostarostu obce ;). Nevyjmuli jsme plochu pod plechovou kůlnou a budoucí dřevený zahr. domek asi ještě dovyjmeme. Časově - vyjádření k vyjmutí ze ZPF potřebujete k podání dokumentace ke stav. povolení. Ať Vám obec dá to původní vyjádření na to vyjmutí (je to tedy již vyjmuté a zaplacené?) a zavolejte té paní, co to řešila původně a poraďte se jak budete postupovat při rozšíření vyjímaných ploch. Někdy jsou vyjmuté celé pozemky, což je praktičtější... Nejsem si jistá jak to je - zda se to vyjímá na plochu nebo je to vztažené i na místo na pozemku. Ale to budou na to živ. prostředí vědět.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to taky dělala firma a vyjmula jen zastavěnou plochu domu. Kdyby se někdo ohradil, má to na triku ta firma. A vždycky se to dá dodatečně nahlásit. Zámkovou dlažbu jsme nevyjímali a terasu, která bude na pilotech už vůbec ne.
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem do toho zákona jukla - specifikované to tam samozřejmě není, je tam krásná věta "Při posouzení odnětí orgán ochrany zemědělského půdního fondu vychází z celkové plochy zemědělské půdy požadované pro cílový záměr." Miluju naše zákony. Nicméně já si to vykládám přesně tak jak jsme to udělali. Důležitější pro Vás je, že pokud nebudete mít parkovací přístřešek součástí domu a projektu a bude mít 25 m2 vyjímat se podle zákona o och.z.p. nemusí - §9, odst. 2. Dům ale musíte vyjmout celý. (My to museli všechno uvést a vejít se do 210 m2 kvůli územnímu plánu :). Ale u nás je to pár stovek, máme malou bonitu půdy a hodně bystré sousedy.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?