Jaká je ideální orientace oken v pracovně?

Ahoj. Jaká je podle vás ideální orientace oken v pracovně? Procházela jsem internet a nenašla jsem k tomuto skoro nic. Tak nějak logicky (a i podle článků) se dá odvodit, že by pracovna měla být v klidné části domu a okna by neměla být do ulice. Pracovna bude sloužit i k práci z domu po celý den, tudíž přemýšlím kam okno. Na jednu stranu chci, aby zde přes zimu bylo světlo, na druhou nechci přes léto přílišné vedro. Tak co myslíte vy?
Odpovědět
Když bude dobrá izolace a dobrá okna, tak v létě tam nemusíš mít teplo. Když je dobře navržený přesah střechy, tak Ti v létě nebude svítit slunce do pokoje vůbec. ;-)
Odpovědět
Hlavní je asi aby okno, kterým do pokoje svítí nebylo v zádech a nesvítilo tak do monitoru.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Okno na jihovýchod ;-)
Odpovědět
Máme pracovnu na východ a je to ideální stav. Ráno a dopoledne tam zasvítí ranní sluníčko a v létě je tam nejpříjemněji, pěkně chládek, protože ostré polední a odpolední slunce tam už nejde..
Odpovědět
Profilova fotka
@nellv Ahoj, vedra bych se u dnešních skel nějak extra nebál.
Odpovědět
Jednoduché - obývák jihozápad, kuchyn severovýchod, ložnice a pracovny východ. nedochází tak k přehřívání, a ráno se člověk může radovat ze sluníčka. Podle mé zkušenosti i okno s trojskly v nízkoenergetickém domě může místnost v létě přehřívat. A trojsklo už bere poměrně dost světla.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?