Cena - montáž pilíře, připojení k síti, zřízení odb. místa a revize

Ahoj, jdu si pro radu - teď dorazila cenová nabídka a jsem kapku v rozpacích. Jedná se o montáž el. pilíře, připojení k síti E.On, zřízení odběrného místa a revizi pro osazení elektroměru. V zásuvkové skříni bude chránič, jištění pro zásuvky a zásuvky 5x32A 400V - 1ks a 5x16A - 400V - 1 ks a 230V - 2 ks. Na pozemku je kaplička na elektřinu, onen poplatek 12.500 je již uhrazený, toto je za zřízení staveništního připojení. Kalkulace cca 13.155 za materiál a 12.440 za práci - celkem tedy včetně DPH 30,970. Není to trochu moc???
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@charado Prijde mi to dost. Ja jsem platil 12500 Kc za plastovy pilir, stavenistni rozvadec, pripojeni a revizi.
Odpovědět
@pacharo Mně právě taky.......
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud jste alespoň lehce manuálně zruční, tak díru na pilíř si vykopete sami za pár hodin (díra cca 80-100 cm hluboká, cca 40 cm široká). Nevím, jestli budete mít dvoutarif nebo jednotarif, ale pak třeba něco takového https://www.sfos.cz/p/477/e2rpfzd-ele... Abyste měli i ten stavební rozvaděč, tak pak něco takového https://dum.bazos.cz/inzerat/81111852... A v okolí nějakého elektrikáře (revizáka), který vám to propojí. Mě stálo propojení 500 Kč a revize taky 500 Kč. Varianty jsou různé, ale já bych za toto 30 tis nikdy nedal :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten stavebni rozvadec muzete koupit nekde z druhe ruky. Spousta lidi ho po dokonceni stavby prodava. Co se tyce prace, tak kdyz jsem mel vykopanou diru na rozvadec, cele to pripojeni je asi na hodinu, takze 12440 je slusna taxa.
Odpovědět
Otázka je o jaký pilir se jedna, jestli komplet hotovy plastovy pilir, který se jen zabetonuje nebo napr. zdeny z cihel nebo tvarovek, který se musí vyzdit a udělat základy - to je o mnoho pracnejsi. Jinak tohle si většina lidi staví sama.
Odpovědět
@wries ten který se zabetonuje. Jen pro legraci jsem sedla k internetu a použitý materiál jsem jako maloodběratel bez slevy našla o cca 3 tis levněji.....
Odpovědět
@charado Tak na něčem si vydělat musi 😀 Sel bych cestou, jak uvadi sargic. Nic na tom není, jen si to pak necháte od elektrikáře zapojit a napsat revizi. Udělal jsem to stejne, akorát, ze jsem sloupek vyzdil z bilych cihel vedle pripojkove skříně Cezu, aby to nebylo kazdej pes, jina ves. Ten plastovej sloupek se mi tam nehodil
Odpovědět
@wries máte pocit, že na práci si vydělá málo, jo? Zkusím se zeptat ještě elektrikáře, který nám dělá elektro v chalupě, protože tohle je fakt raketa. Píše: Pojistková skříň je plastová na podkladním plastovém pilíři, výrobce DCK Holoubkov - ta tam již je. Asi by bylo nejlepší namontovat elektroměrový rozvaděč od stejného výrobce na plastový podkladní pilíř těsně vedle pojistkové skříně a obě skříně sešroubovat k sobě. Takže tam tedy budou dvě skříně vedle sebe? Nám se tam nehodí ani jedna skříň, ale ještě není plot...bude se dělat až naposled, aby se tam dostala technika.
Odpovědět
My jsme platili za stavenistni pilir s revizi 5000 kč
Odpovědět
@spaly vcetne prace a materialu, pripojeni i revize?
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to cele stavěl kluk, co dela i revize za cca 13 tis. Pilíř je zdeny a je vedle pilíře od ČEZu
Odpovědět
@charado no ta skříň co tam teď je tak je podle mě přívod pokud budete mít hodiny venku nastálo, tak musíte koupit (nebo postavit z cihel) ještě jednu skříň na ně a pak samozřejmě ještě stavební rozvaděč - ten se dává opět do další skříně nebo se něco jenom stluče ze dřeva - tam jde spíše o to aby vám to neukradli.. Cena s revizí a připojením do 10tis musí být, vykopat díru je na 10 minut, prostrčit kopoflexky cca 5 minut, vybetonovat podklad pod pojistkovou skříň a její usazení cca 30 minut - nic odborného to není, stačí rýč, lopatu, vodováhu, trochu cementu, kolečka štěrku, trochu vody a domluvit se s elektrikářem, aby vám dal pár metrů kopoflexky a objednal skříň a rozvaděč s venkovním krytím... zbytek zařídí elektrikář - jeho práce cca 40 minut i se sepsáním revize a ještě vám i poradí co a jak.. nejvíce času strávíte vypitím jednoho pivka na zahnání žízně a na tom, že budou kolem chodit sousedi a budete jim odpovídat na dotazy, co zrovna teď děláte atd atd..
Odpovědět
Článek se načítá
ano,ale měli jsme tohle. Jestli vám to pomůže
Odpovědět
@charado Prijde mi to hodne. Je ale fakt, ze tam mas vyrazne vetsi jistice - to se na cene urcite nejak projevi. Ja si ted nechaval delat domovni (3x25A) a stavenistni rozvadec (vice mene totez co ma kolega nade mnou na obrazku) a cele to vyslo na 14tis.
Odpovědět
Měl jsem podobnou nabídku za cca 40k tak jsem se do toho pustil sám, koupil jsem plastový elektroměrovy pilíř, stavební zásuvku a kabel s chranickou. Pilíř jsem zakopal a zabetonoval sám, výkop pro kabel od rozpojovaci skříně taky a jel shánět elektrikáře. V okolí akorát sitovali nové pozemky tak jsem se tam s chlapama domluvil na zapojení. Přijel, natáhl kabel, zapojil, namontoval stavební rozvaděč, nebyl tam ani hodinu. Vzal si tisíc korun i s revizí, celkem mě to vše vyšlo asi na 10 500 tak se toho nebojte. http://fii.cz/rwhypd
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nevím jak u Vás.Tento rozvaděč by ale u Čez neprošel.Nemá chránič.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím, že pokud bude chtít na stavební rozvaděč udělat revizi, musí mít proudový chránič ... samozřejmě je takový rozvaděč lehce dražší než ten bez chrániče ...
Odpovědět
@sargic Ano, to vím, proudový chránič mít musíme, přesto mi ta částka přijde přemrštěná.
Odpovědět
Všem děkuji za rady, mám už domluvené rande s naším dvorním elektrikářem a myslím, že se domluvíme na podstatně jiné ceně. Nevím, proč jsem se ho nezeptala rovnou. Nu, pro příště :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@charado Bohužel přesně tolik jsme platili taky. Na kraji pozemku byla původní kaplička EON. Za žádost jsme dali 12.500,- za náš osobní pilíř pro hodiny jsme dali i s revizí 9000,- (plastový se stavebním rozvaděčem a s prací) a poslední poplatek=samotné propojení jejich kapličky s naším pilířem stálo 10.500,- . A ani metr vedení, přesto tolik peněz.
Odpovědět
@frahelz kaplicku E.On uz mame - ta uz na pozemku byla pri koupi.
Odpovědět
@frahelz Nevím, proč jste platili za propojení kapličky s vašim pilířem 10500,- když to dělá klasicky elektrikář, který vám na toto dává revizi.. jinak ještě formulace "ani metr vedení není správná, protože se to propojuje spodem přes kopofexky, takže minimálně metr dva tam budou :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@doog aha, myslela jsem že animetr,když náš pilíř je na cm těsně vedle kapličky...No a elektrikář nám sice zapojil ,rozvaděč, nevim jestli i hodiny- ale přišla od Eon další -v pořadí druhá faktura na 10.500 prej na připojení, tak nevim...Ani ,netušim jeslti by se to ohlo nějak reklamovat u nich, stalo se to v srpnu...
Odpovědět
Profilova fotka
@frahelz tak proč jste ji platili když nevíš za co to bylo ? =-) 12,5 tis se neplatí za žádost, ale rezervaci příkonu a to 500Kč za Amperu, tj 25A x 500,- = 12,5tis ;-) Propojení vám měli provést elektrikáři co dělali ten rozvaděč, Pak vás Eon slušne natáhl.... @charado určitě nejlepší řešení, udělá ti to za lepší penize ;-) Jinak to je práce i s vykopáním, zabetonováním max na 8h pro jednoho, tzn max 4tis za práci....
Odpovědět
@petrsv1000 jj, já si myslím. Docela mě proto ta kalkulace překvapila. Zas co vím z praxe, občas to firma přestřelí, protože to pro ni není zajímavé a natáhne tu cenu záměrně (s tím, že buď to investor odmítne, nebo se rozhodne přijmout a pak se to firmě vyplatí o to více.
Odpovědět
Tak jsem tam vzala našeho dvorního elektrikáře a cena se pohybuje okolo 13 tis - materiál do 10 tis (sežene i použitý staveništní rozvaděč), práce tak za 3. Tak mám radost a těch ušetřených 18 můžu tedy investovat jinam.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Elektroměrový pilíř vč. propojovacího kabelu, příchytek, keramického písku a revize cca 8000,- svépomoci.
Odpovědět
@lucasr tak my nakonec za 11 komplet. Propojeno, pripojeno, osazeno, revize, proste vse.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali mi můžete někdo poradit koupil jsem pozemek zahradu který není připojený na inženýrské sítě na pozemku se ale nachází 2 betonové sloupy el. napětí myslíte že je možné zřídit přípojku z tohoto sloupu ? Další věc podal jsem si žádost u čezu na připojení nového odběrového místa na 1fáze 25A potřebuji mít na pozemku pouze pilíř se zásuvkou do budoucna k připojení menšího mobilního domu ale na pozemku nemám vůbec nic a nevím jak mám dále postupovat. Mám tedy koupit plastový pilíř s jističem ? nebo jak to celé zapojit a sestavit. omlouvám se jsem úplný amatér
Odpovědět
@stransky Dobrý den, nevím, jestli Vám mé info k něčemu bude, ale...... Ohledně možného připojení musíte kontaktovat majitele sloupů a zjistit, zda-li je to možné. Myslím, že jelikož se bude jednat o samostatný domek, neměl by to býrt problém. S kapličkou Vám také poradí Váš dodavatel el. energie - pilíř si postavíte a asi osadíte, zapojit Vám to může elektrikář, ale hodiny dodá technik Čezu. Hádám, že zkraje pojedete na tzv. staveništní proud. A pokud mohu, myslíte, že 1x25 je dostačující? My máme v chalupě 3x25. Pravda, sice poplatek za jističe je vyšší, ale zase se nestane, že je to přetížené.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?