Jaká bude orientační cena zasíťování pozemku?

Dobrý den. Chci koupit menší nezasíťovaný pozemek v Kutné Hoře. Sítě jsou na hranici pozemku. Na pozemek je přivedena pouze voda. Dokázal byste někdo odhadnout alespoň přibližnou cenu zasíťování pozemku o rozloze cca 500m2? Nikde se nemůžu dopátrat alespoň přibližné částky za tyto úkony. Mockrát děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Pokud jsou sítě na hranici pozemku jde o zasíťovaný pozemek :-)
Odpovědět
:-))) přesně jak píše @pajoslav ... navíc jak vám může někdo odpovědět, když nikdo neví : A, jaké sítě tam jsou na té hranicic a jaké chcete do domu zavádět ? B, jaká bude déka těch sítí na vlastním pozemku , resp. vzdálenost domu od té hranice ? 1 m, 5 m, 30 m?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
To by me také zajímalo já budu tahat vodu na pozemek cca do 10m a elektřinu od sloupu cca 50m prosím zhruba kolik si mám pripravit? A co vše k tomu budu potřebovat?
Odpovědět
Profilova fotka
My platíme 16 000,- (E.ON). Nezáleží, jak daleko je sloup od místa , kde chcete být připojeni. Dodavatel energií má povinnost vás připojit. E.ON bude ze svého platit cca 150 000,- (máme to celkem daleko) a my se podílíme částkou 16 000,-.
Odpovědět
Profilova fotka
@maba1288 predpokladam ze ten poplatek 16000 je za rezervaci prikonu a se samotnou pripojkou nema nic spolecneho. Distributor zakonci sve vedeni v propojovaci pojistkove skrini (nekdy muze byt ve spolecnem sloupku s elektromerem, ale nemusi). Naklady na pripojeni domu, t.j. Kabel, elektromerovy rozvadec atp jdou ciste za vama. Za natazeni kabelu si firmy pocitaji okolo 1000kc za metr. Svepomoci to bude jinak, musite udelat vykop (od tech CEZackych pojistek, polozit chranicku v cene cca 40kc/m a protahnout kabely v cene do 200kc za m.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans je to podíl na oprávněných nákladech, ne rezervace příkonu.
Odpovědět
Profilova fotka
@maba1288 ok pak ale stejne plati co jsem uz psal. t.j. ze to pokryje tu cast po pojistkovou skrin CEZu (je to ta co drive byvala na sloupu, ted se dela v pilirkach u domu). pripojeni od pojistkove skrine do domu si kazdy plati sam.
Odpovědět
Můžu se zeptat na kolik cca vyjde natažení vodovodu z hranice pozemku k domu svépomocí co se materiálu týče? Nemáte zkušenost prosím? @jumpmans
Odpovědět
Profilova fotka
@caxa zalezi zda budet mit vodomer v dome ci ve vodomerne sachte. Samotna trubka stoji kolem 40 kc za m. Plus napojovaci tvarovky, pisek na zasyp, vystrazna folie a samozrejme cena za vykopove prace, pokud si nechcete nicit zdravi s krumpacem sami. Pokud ma byt sachta tak cena sachty cca 5-8 tis Jinak doporucuju dat trubku pod zakladovou deskoz do chranicky kvuki pripadne vymene v budoucnostip
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans Ano, určitě, to vím, že připojení od skříně do domu si platíme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?