Jak postupovat při vyřizování k povolení čerpání vody ze studny?

Dobrý den, prosím o radu jak postupovat při vyřizování K povolení čerpání vody ze studny. Studna je již zlegalizována. Díky ;-)
Odpovědět
To slyším poprvé, že bys měla mít povolení čerpat vodu z legální studny.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych postupoval tak ze bych dal do studny cerpadlo a zapnul :))
Odpovědět
@geodett výborná rada, díky :D
Odpovědět
@flakac jmenuje se to konkrétně: povolení k odběru podzemních vod
Odpovědět
@lsasa tak vidím, že jsem si to povolil sám... :-D není to tak, že na studny k RD se toto povolení nevztahuje?
Odpovědět
Já myslím, že to povolení k odběru je součástí procesu stavebního povolení k vybudování studny. Přednedávnem jsme vyřizovali stavební povolení na studnu, byl to několikastupňový a několikaměsíční proces, kdy jsme střídavě žádali o různá potvrzení od vodoprávního úřadu a stavební úřadu. Stavební povolení je vlastně povolení k odběru podzemních vod. Takže pokud je studna povolená a zkolaudovaná, povolení k odběru byste měli mít...
Odpovědět
@flakac vztahuje se to k tomu...Teď to řeším s vodo.úřadem. Vcelku byrokracie :-)
Odpovědět
@kateeka součástí stavebního povolení to bohužel není. taky jsme si mysleli že ano, ale vyvedli nás z omylu :-/ tak, že teď se s tím nějak peru. Mám nás naštěstí na starosti velmi vstřícný úředník tak to snad nebude těžký :-)
Odpovědět
Akorát to řešíme také. Je to takhle: 1) jdete na stavební úřad k územnímu řízení. Jde v podstatě o umístění studny, zda není někde v ochrannym pásmu, nekříží to něco no a starý známý sousedský souhlasy. SÚ obesílá zúčastněné (pokud je tam větší počet a nějaký specifický věci,tak se to dělá veřejným oznámením) - ti všichni pak mají lhůtu na vyjádření. Když to všechno proběhne hladce, dostanete souhlas, který 15 dní musí nabýt právní moci (šaškárna - pozn.) 2) s územkem jdete na vodoprávní, kde (jdou i zároveň) jdete požádat o stavební povolení ke studni (studna je prostě stavba) a souhlas s odběrem podzemních vod. Při stavebku řešej stavbu jako takovou, parametry apod., při souhlasu s odběrem posuzujou vlivy Vašeho (předpokládaného) odběru na zvodeň, případně omezení atd. Tady dokládáte už projektovou dokumentaci, hydrogeolog.posudek. Někdy to chtěj všechno už i při tom územku, ale prý ne všechny SÚ. Někdy k územku stačí pouze tzv. záverečná zpráva (taková zjednodušená zpráva hydrogeologa)
Odpovědět
@bossmartyn moc díky za rady ;-). Už to řeším a nebýt vstřícného úředníka tak mě ty papíry snad zabijou :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?