Díra v pletivovém plotu pro elektro "antoníček"

Zdravím, chci se zeptat, zda někdo z Vás neřešil problém, který mě čeká na řešení. Vlastním stavební pozemek, který má kolem plot z pletiva a není na pozemku zatím přípojka elektřiny. Díval jsem se že antoníček musí být volně přístupny z venku pozemku a ten můj problém je, zda jste někdo řešili vystřižení díry v plotu, tak aby tam byl otvor na otevření dvířek k tomu antoníčku, protože oddělávat kvůli tomu plot nechci jsem rád, že je pozemek nějak chráněn. Časem až postavím budu chtít plot vyměnit za betonový (ze ztraceného bednění), kde se to již bude dát vyřešit nějaký obestavěním, ale ten betonový plot bych stavěl až třeba i několik let po dostavbě domu (v závislosti na financích) a i z toho důvodu se mi tam hodí teď ten plot z pletiva, který nechci rušit, ale nevím jakým způsobem vyřešit tu díru na ten antoníček. Děkuji.
Odpovědět
Jednoduché, udělat z roxoru obvod kolem Antoníčka, připevnit drátem k plotu a kde bude stát Antoníček, tak vnitřek vystřihnout. Ještě jste nikde nešel kolem plotu, kde to tak mají, třeba se projít a koukat
Odpovědět
@milan1965 již jsem to někde viděl (nemusíte být hned tak "pichlaví"). Chápu že si můžu udělat kovový rám, ale nechápu jak to tam mám k tomu přidělat, aby se mi ten plot nějak nerozjel. Pokud Vás chápu dobře tak postup je takový, že se vytvoří ten rám a ten se drátem přiváže k tomu plotu a pak to mohu normálně vystřihnout? Dále nevím jestli to tak mohu udělat až po instalaci antoníčka nebo mi ho tam nedají dokud tam nebude ta díra, v případě druhé možnosti lze zjistit v jaké výšce bude otvor potřeba?
Odpovědět
@tomus nejjednodussi je zavolat na infolinku eon/cez a tam se zeptat. Kazdy ma totiz trochu jine pripojovaci podminky.
Odpovědět
@tomus Začít budete muset tím že přivážete plot na sousedních dvou polích ke sloupku - každé oko nejlépe. Tím se vám to dotčené pole uvolní a můžete ho rozplést, jakmile budou chtít montovat antoníček. Pak naohýbat tyčovinu, pořádně usadit a naplést pletivo zase zpět. Pokud máte pletivo z dob rozvinutého socialismu, nebo nějaké fórovější sloupky, není od věci je mezi sebou stáhnout drátem těsně pod vrcholem, aby vám to to pletivo neohnulo.
Odpovědět
ja by som selektrarnami riesil a prip od suseda cez elektromer ved je to minimalna zataz na vedenie ved je to stavabna pripojka tak co nie pevna co treba von
Odpovědět
plot by som neposkodil nestrihal
Odpovědět
@vrajmantak o stavební přípojku mi nejde já řeším tu pevnou přípojku.
Odpovědět
@obludak plot by měl být cekem nový cca 5 - 10 let starý. Má tam i takovou páčku na uvolnění napnutí toho plotu.
Odpovědět
pevu pripojku urcia elektrarne a ty ries stavbu este nestavias mas pozemok
Odpovědět
@vrajmantak já elektřinu na stavbu mám vyřešenou právě skrze sousední pozemek, kde mám rodinu. Řeším opravdu pevnou přípojku, kterou mi na dané místo naprojektoval projektant následně mě to schválil eon a teď to zadal nějaké firmě k výstavbě a momentálně to čeká na stavební povolení. Pokud člověk nespíchá tak je lepší si hned vyřídit pevnou přípojku. Tak mi to aspon bylo řečeno.
Odpovědět
@tomus klidně plot rozdělat, tam, kde bude stát antoníček a pak to kolem něho upravit, ale je i možnost jak píšou ostatní, nechat si udělat přímo přípojku a ze zadní strany se ještě přimontuje, takový malý rozvaděč, který můžete používat i dále až bude vše hotovo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?