Dodavatel energie

Zobraz úvodní příspěvek
Dobrý den, Řešil teď někdo dodavatele energie? Na jakou cenu jste se dostali? Mám nabídku na tarif d57d 4,50kč s DPH + distribuce od eonu. Chtěl jsem teda stabilního dodavatele co nebude během fixace měnit cenu. Dá se sehnat něco lepšího? Děkuji za reakce.
Odpovědět
@roman_ Tak to ti dali perfektní nabídku. A u toho nového nedostaneš pokutu za předčasný odchod?
Odpovědět
Profilova fotka
Asi to všichni zaznamenali, přesto to ale zmíním :-). S příchodem nového roku špárujeme 599,- Kč za každou MWh.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stendo:

@roman_ Tak to ti dali perfektní nabídku. A u toh…
@stendo Pri zjednaní online je možnosť do 14 dní podať výpoveď bez pokuty. Myslel som, že od podpisu, ale evidentne až od prechodu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Asi to všichni zaznamenali, přesto to ale zmíním …
@pyramis Však my im to zaplatíme inak. Pomôže to viac veľkoodberateľom, trochu to zníži tlak na úspory.
Odpovědět

Asi to všichni zaznamenali, přesto to ale zmíním …
@pyramis Jo, klidně, já to v tomhle období nějak neřeším. Tak každá informace je dobrá informace. Absolutně ztrácím přehled v některých věcech.
Odpovědět
@roman_ To je teda paráda, vím, že některé firmy dokážou nabídnout i úhradu pokuty v případě, že se k nim zákazník vrátí.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od nuppo23:

@violie Tak ten daný konkrétní zaměstnanec nemusí…
@nuppo23 Právě naopak, já si myslím, že by to vědět měli. Jasně, možná to někdy musí ještě schválit nějaký nadřízený, ale určitě to není tak, že by někdo nevěděl, co může a co už je přes čáru. Takového zaměstnance bych se zbavila co nejdřív :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@violie Ne každý zaměstnanec má přístup ke všem možnostem. Pokud vím, například v bankách si některé nabídky nechávají jen pro vybrané klienty a běžným zaměstnancům je ani nezpřístupňují. Samozřejmě umí udělat výjimku…
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tommy_hron2:

@violie Ne každý zaměstnanec má přístup ke všem m…
@tommy_hron2 V bankách bych to ještě chápal, tam mohou být oproti běžným lidem velcí klienti. Ale u tohohle? Když se rozhoduješ pro dodavatele elektřiny pro domácnost? Proč dělat rozdíly? Rozdíl je jen v tom, jak dokážeš zahrát na city a vyhrožovat odchodem, pak jde všechno.
Odpovědět
@zden77 I u dodávek elektřiny se dají dělat rozdíly, vždyť pokud je odběratelem dvoupokojového bytu, je to jiné, než když je odběratelem firma.
Odpovědět
@stendo Jasně, rozdíly podle typu odběratele chápu, firma versus domácnost. Ale když jde o běžnou domácnost, přijde mi nespravedlivé, že někdo může dostat lepší podmínky jen proto, že umí vyvolat pocit hrozby nebo „přehrát emoce“. Mělo by to být víceméně transparentní a stejné pro všechny, ne?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od gapim:

@stendo Jasně, rozdíly podle typu odběratele cháp…
@gapim Souhlas! Je to nastavené totálně na kokot! Aby člověk pokaždé volal a doprošoval se lepší ceny. Pak se bavím a dozvím se, že jeden soused má takové ceny, druhý úplně jiné a já opět jiné. Je v tom bordel jako prase. Zdůrazňuji, že všichni máme TČ a novostavbu. Nezávadím jim lepší ceny, spíše mi jde o princip. A dobře, jsem ještě mladý. Ale co ti starší lidi? Jak ti mají vyjednávat lepší ceny? Např moji rodiče. Za mě to je legální podvod na lidi. Sere mě tento bordel!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zateplovak:

@gapim Souhlas! Je to nastavené totálně na koko…
@zateplovak Je to úplně zbytečně komplikované 🤦‍♂️ Pro běžného člověka je pak skoro nemožné orientovat se, kdo má jakou cenu a proč. Transparentnost by měla být samozřejmost, ne výjimka pro ty, co se nebojí volat a smlouvat. A s těmi staršími lidmi to je problém, mnohdy ani netuší, že by mohli něco vyjednat, a jen platí, co jim nabídnou.
Odpovědět
@tomm4 Právě staří lidé, lidé bez internetových možností nebo schopností na to nejvíc doplácejí. Pak už je to jen o tom, aby jim pomohli příbuzní.
Odpovědět

@tomm4 Právě staří lidé, lidé bez internetových m…
@nuppo23 Já jsem výslovně zakázala, aby naši prarodiče dělali taková rozhodnutí bez toho, aby byl s nimi můj otec, jako jejich syn, nebo já. Dobře vím, čeho jsou schopní, a stačí hezký úsměv a pár vhodných slov a přistoupí na všechno.
Odpovědět
@kzuz89 To jsi vymyslela dobře. Vím, jak starší lidé dokážou naletět každému podvodníkovi. Kamarádova babička takhle doplatila na svou důvěřivost. Drží se toho tvoji prarodiče?
Odpovědět
Článek se načítá

@tomm4 Právě staří lidé, lidé bez internetových m…
@nuppo23 Tím by asi bylo lepší, kdyby zůstali u toho, co už mají, místo aby vymýšleli něco nového. I když chápu, jak a proč jsou snadno ovlivnitelní…
Odpovědět
@gapim V tom máš pravdu, že by to mělo být transparentní. Bohužel ne vždy to tak je. Co se ti nejvíc osvědčilo? Který odběratel?
Odpovědět
Profilova fotka
@gapim Máš úplně pravdu, transparentnost je strašně důležitá, hlavně pokud se jedná o energie a smlouvy s různými odběrateli. My jsme zvolili Epet a musím říct, že s nimi máme opravdu dobré zkušenosti. Vše je přehledné, online si můžeme kdykoliv zkontrolovat spotřebu, faktury i zálohy, žádné složité papírování nebo čekání na úřadech.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kzuz89:

@nuppo23 Já jsem výslovně zakázala, aby naši prar…
@kzuz89 U nás doma to třeba funguje tak, že abychom se vyhnuli zbytečným nepříjemnostem, máme energie napsané na sebe, rodiče si jen hradí zálohy a výběr dodavatele řešíme vždycky my. Mají tak klid, žádné papírování ani nervy, a ve výsledku je to lepší i pro nás, protože víme, že je všechno nastavené rozumně. Aktuálně jsme u Armexu, kdy to letos na jaře bude už rok, cenu máme dobrou a vše je nastavené vyloženě podle naší a rodičů skutečné spotřeby, takže to celé funguje bez nepříjemností.
Odpovědět
@violie Tak to jste dobře narazili. Mají to nastavené tak, že online vidíte všechno? A dá se s nimi přes to i komunikovat?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stendo:

@violie Tak to jste dobře narazili. Mají to nasta…
@stendo to má v dnešní domě snad už každý dodavatel jde jen o to zda se elektroměr odečítá sám nebo je to tam potřeba zadávat ručně. Ale tohle už neovlivní dodavatel.
Odpovědět
Přidám jednu poznámku které jsem si všiml až teď. Jsem si myslel že platba za jistič je všude přibližně stejná ale chyba lávky cena je rozdílná a to celkem hodně. Když budu brát klasiku 3x 20-25A a pro TC či topeni tak v ČEZu je suverénně nejdražší a to 671kc/ měs. A třeba PRE má jen 486kc/měs. Jenom v tom to udělá za rok 2500 Kč rozdíl v účtech lidí. Egd je tak uprostřed. Je myšleno distribuční území ne dodavatel.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

Přidám jednu poznámku které jsem si všiml až teď.…
@edison101 Lenže to bohužiaľ nie je vec, čo by spotrebiteľ mohol ovplyvniť. Maximálne môže znížiť hodnotu ističa, rozdiely ale ostanú.
Odpovědět
Spousta lidí řeší jen cenu za kWh a úplně přehlíží stálé platby, přitom právě jistič dokáže udělat velký rozdíl v ročních nákladech. Distribuční území člověk neovlivní, jediná reálná cesta je dobře si spočítat potřebnou hodnotu jističe a zbytečně ho nemít předimenzovaný.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zden77:

Spousta lidí řeší jen cenu za kWh a úplně přehlíž…
@zden77 Mal som v byte 3x25A, čo je úplne zbytočné. Lenže meniť to znamenalo jednak cena ističa, nová revízia a ten rozdiel pár stoviek ročne by trval roky, aby sa vrátil. Tak som sa na to vykašlal.
Odpovědět
Profilova fotka
Když už to tu zasnělo. Tak výměna jističe z 25 A na 20 A za cenu toho, že to musí někdo udělat, koupit nový jistič, zrevidovat není opravu nic světaborného. Nehledě ještě na to, že se celý elektroměrový rozvaděč musí splňovat aktuální připojovací podmínky dle distributora. A pokud je nesplňuje, tak je to na rekonstrukci rozvaděče případně jeho výměna. To už si pak o výhodnosti můžete nechat zdát. Nicméně u bytovek jedno řešení, jak citelně ušetřit za el., existuje. A to, že bude celá bytovka jako jedno odběrové místo s "patním" elektroměrem, který bude fakturován a byty se pak budou poměrově účtovat dalším elektroměrem, ale už ne jako přípojné místo. Chce to tedy souhlas všech vlastníků. Ale pak už je rozdíl poznat, neboť veškeré stálé platby se rozúčtují na stávající počet bytů. Samozřejmě dochází k navýšení hlavního jističe, ale to se stále hodně rozpustí v počtu bytů.
Odpovědět

Když už to tu zasnělo. Tak výměna jističe z 25 A …
@pyramis To je zaujímavá myšlienka, ešte som to nevidel v praxi aplikované ale tam už ten rozdiel môže byť fakt značný. Museli by sa všetci zhodnúť aj na jednom dodávateľovi, ale pri takom rezervovanom príkone a spotrebe by mohli vyjednať ešte zaujímavejšie ceny.
Odpovědět

@kzuz89 To jsi vymyslela dobře. Vím, jak starší l…
@nuppo23 Zatím ano, naštěstí to respektují 🙂 Ze začátku to brali trochu jako zbytečné omezení, ale když se kolem nich začaly objevovat různé „výhodné nabídky“ a podivné telefonáty, tak sami uznali, že je lepší mít u toho někoho mladšíh, kdo se v tom tak přirozeně lépe orientuje a obecně se dokáže snáz dostat k informacím.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ladymartina:

@kzuz89 U nás doma to třeba funguje tak, že abych…
@ladymartina My to máme trochu jinak, energie napsané přímo na sebe nemáme, ale výběr dodavatele a hlídání smluv řešíme my. Aktuálně jsme u Epetu, někdo je tu už zmiňoval i dřív, a zatím jsme spokojení. Přijde mi důležité, aby se v tom orientoval někdo, kdo má k informacím přirozeně lepší přístup a dokáže to pohlídat, než aby se starší lidé zbytečně dostávali do stresu nebo naletěli nějaké „výhodné“ nabídce.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?