Dotaz na postup zasíťování

Zdravím, s přítelkyní chceme v budoucnu začít stavět a máme přislíbený pozemek který dostaneme, ale nejsou na něm přivedeny sítě jako přípojky, pouze přes pozemek vedou. Chtěl bych se proto zeptat na správný postup aby se vše co nejvíc urychlilo. V přiložené mapce je vidět kudy vede nadzemní nn (zelená čárkovaná), vodovodní řád (modrá), plánované přeložení vody (modrá čárkovaná), budoucí rozdělení pozemků (růžová), umístění domu (hnědá s modrou). Nyní je pozemek otce, který už začal řešit přeložení vody, od obce to je schváleno, takže teď predpokladam už jen projekt pro obec a vodárny, schválení projektu a zhotovení přeložení. Jakmile bude toto hotovo tak by se asi měl rozdělit pozemek a převést na mě. Jak postupovat dále? Nechat si od ČEZu zhotovit přípojku na elektriku (jejich pojistková skříň ve sloupku)? A poté od elektrikáře si nechat propojit elektroměrový rozvaděč a skříňku od ČEZu? Musí na to být taky projekt? Poté už projekt domu, vyjádření, schvalování a výstavba a v mezičase požadavek na napojení na kanalizaci? Ještě nevím zda nechat zhotovit i přípojku na plyn a na O2 kabel když i tohle přes pozemek vede, popř ve které fázi to začít řešit? Mám výše popsaný postup cca správně nebo něco udělat jinak? Jde mi hlavně o přípravu pozemku ke stavbě a maximální urychlení. Děkuji za rady.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
vedeni nn ma ochranne pasmo: http://frankbold.org/poradna/kategori...
Odpovědět
@tovit v podstatě ten začátek máš správně 1. vyřešit přeložení vodovodního řádu 2. přepsat pozemek 3. zjistit, zda je pozemek veden v územním plánu jako stavební pozemek (katastrální úřad, městský úřad) 4. zjistit na místní SÚ regulace, ideálně vzít i náčrt jako zde, okótovat vzdálenosti od sítí, kraje pozemku atd, aby jste dostali předběžné vyjádření, že takto umístit dům lze 5. zjistit vyjádření vlastníků sítí vedených na pozemku nebo v těsném sousedství o omezeních a podmínkách (jak píše např. username) 6. řešit projekt (přípojky jsou většinou součástí a tímto by vás měl již provést projektant) Co se přípojky týče, tak na plyn záleží na tom, čím budete chtít vytápět a vedení O2 - pokud je to tel. linka, tak opět záleží na vás, zda to využijete, pokud je to dálkový optický kabel, tak na ten vás určitě nikdo nepřipojí :-)
Odpovědět
Děkuji za odpověď. Ochranné pásmo by mělo být všude dodrženo (co jsem zatím sám zjišťoval). Bod číslo 3 už je taky zjištěný. Co se týče těch přípojek opravdu to není třeba řešit tak dopředu? Hlavně elektro? Protože zde jsem se v různých diskuzích dočetl, že někdo čekal na připojení ČEZu klidně i rok a více, a těch případů tady bylo dost. Chceme montovanou dřevostavbu, tak abychom pak nestáli na elektrice. Vytápět plánujeme nejspíš teplovodní podlahovkou na elektro kotel + občas asi krb, takže ten plyn navíc asi cenu řešit nemá (leda by to vyšlo finančně zajímavěji, což se mi zatím tak nejeví). A od O2 tam vede oboje, jak tel. linka tak optika, takže o té telefoni lince uvažujeme, kvůli internetu či TV (ale to nejsme rozhodnutí a má to ještě asi dost času).
Odpovědět
Elektřinu bych určitě začala řešit co nejdříve. Mají na to myslím až 15měsíců
Odpovědět
@tovit co se týče el. přípojky, tak asi záleží na lokalitě. U nás to má na starosti e-on, který mi přípojku zhotovil do 6 měsíců od žádosti s tím, že nejvíce dalo papírování ohledně věcných břemen a projektu a já na to nijak nechvátal. a to mi natahovali kapličku s jističema na pozemek pod komunikací. takže než jsem zakládal zdivo, přípojku sem měl (základy a desku jsem dělal před zimou aby si to sedlo a pokračoval jsem až na jaro. Prověřil bych to u vašeho dodavatele - pokud je u čez taková čekačka, tak by to asi bylo žádoucí řešit dříve. Co se vytápění týče, zkuste propočítat na http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... co vám vyjde nejlépe. Otázka jsou vždy vstupní investice, což u plynu se těžko odhaduje, ale jinak plyn vychází lépe jak elektřina (pokud netopíte tepelným čerpadlem).. ale to jsou věci, které vás teď nehoní, stačí na ně nechat prostupku - stejně jako pro telefonní linku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Zdravím, mohu se zeptat na pár dotazů: 1. Kolik metrů jste vodovod překládal? 2. Jaká tloušťka vodovodu? 3. Kolik Vás to stálo? 4. Nějaké bližší iformace na co si dát pozor? Taktéž mne to čeká z jara - proto sonduji. Děkuji Vám!
Odpovědět
Délka přeloženého nového vedení je cca 70m. Momentálně řeším s projektantem projekt (trochu se to zpozdilo kvůli situaci přeložky, protože mezi řád a plot chteji ještě sousedé vést elektriku a kanalizační řád). Poté rozjede vyjadřování. A mělo by následovat územní řízení a potom stavební řízení. Prý to tak je, jelikož jde o vodní stavbu. Vodovodní potrubí je průměru 100mm. Projekt plus inženýring cca 13tis. Samotné přeložení může stát cca od 40 do 100tis co mi zatím bylo sděleno. Víc k tomu zatím nevím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?