Elektrická přípojka - slabá kapacita, jak to řešit?

Máme pozemek na konci ulice (dále je už jen pole), kdy už poslední dva domy (spíše dům a chatka) měli údajně problém s přípojkou elektřiny. ČEZ jim přípojku nechtěl dát kvůli slabé kapacity. Včera nás náš budoucí soused postrašil, že budeme mít asi problém, že už jemu na ČEZu řekli, že ho připojí, když si koupí nové trafo (cena až 400. tis.) Nakonec ho připojili, ale bojím se co řeknou nám. Setkali jste se s tím už někdo? Jak jste situaci řešili, prosím? :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@bzulenka no jasně, většinou se dává nový kabel a to by asi bylo na vaše náklady, pokud váš ČEZ nepřipojí, tak vám nic jiného nezbyde a nebo hledat nový pozemek, ale není nic jednoduššího než se optat přímo na Čezu než tu pokládat obecné otázky, když nevíme jak silný kabel k vám vede, jak silné je trafo a kolik lidí je na něj napojeno...
Odpovědět
@petrsv1000 Milý Petře, řekl už ti někdo, že když nechceš, tak na ty otázky odpovídat nemusíš? Jak tady ty diskuze pročítám, tak mám někdy pocit, že tě do toho někdo nutí.. :-p Tak sorry za tu obecnou otázku..Polepším se. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bzulenka nikdo mě do toho nenutí, snažím se jen poradit a o to víc když je to z oboru. Ale ty si opravdu nenapsala žádné podstatné udaje z kterého se nechá vyvodit zda vás připojí.... Dále si se ptala zda se s tím někdo setkal. My to u našich řešili, měli jsme pozemek bez sítí, vedle přípojka sice byla, ale slabá tak sme táhli nový kabel na naše náklady spolu ještě s třemi sousedy, 1/3 platil ČEZ, ale i tak to jednoho stálo 80tis, cca 200m přípojky. Tak nevím co chceš slyšet za odpověď, bát se nemusíš, připojit lze většinou vždycky, otázka je za jaké peníze.... Jo a promiň jestli sem tě rozčílil ;-)
Odpovědět
Nooo to jsem chtěla slyšet!!!! Že to jde většinou vždycky.. To mě uklidnilo ;-) Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@bzulenka tak držím palce ať to máte co nejmíň komplikované :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dobrý den, obnovuji toto téma. Dostali jsme se do podobné situace. Koupili jsme pozemek na konci ulici bez sítí. Elektrický sloup vzdálený od pozemku cca. 50m. Zaplaceno eonu za trvalou přípojku. Do této doby vše probíhalo bez problému, ale dle vyjádření eonu je ve vedení malá kapacita a nás připojí až provedou revitalizaci (obnovu) sítě - dle vyjádření špatný stav vedení. Jenže problém který, nastal je, že eon chce vzdušné vedení na domech umístit do země a u všech domů se provede na náklady eonu nové připojení vedení u RD v ulici. Ale nevíme co nastane pokud některý z majitelů RD nebude souhlasit s novým připojením, protože eon potřebuje od každého majitele souhlas. Nemá prosím někdo podobnou zkušenost? Obáváme se nesouhlasu. Nejhorší varianta, schválí nám na úřadě dům bez elektrické přípojky za využití FVE?
Odpovědět
My jsme měli na pozemku přípojku 3x10A pro chatu. Požádal jsem o 3x32A, napsali mi "Nelze připojit", ale dali termín 15 měsíců. Během 15 měsíců ČEZ posílil celou oblast. Postavili 3 nová trafa a za 15 měsíců mě vyzvali, ať si upravím sloupek na 3x32A. Už ho mám. Měl jsem za to, že kvůli tomtou platíme těch 500 Kč za 1 ampéru. U většiny lidí za ty peníze nemusí hnout prstem, ale u někoho už kapka přeteče a za ty vybrané peníze posilují rozvody.
Odpovědět
@viados Díky za reakci. My jsme v trošku složitější situaci. Nám bylo řečeno, že je malá kapacita na drátech a ty jsou ve špatném stavu, ale problém je v tom, že chtějí právě vzdušné vedení na domech zakopat v celé ulici do země, takže u všech domů v ulici chtějí souhlas, protože jim budou dělat novou přípojku k hodinám. A co jsem se dozvěděl tak někteří s tím nechtějí souhlasit. A právě se obáváme, aby nám eon neřekl, máte smůlu, protože z důvodu, že nebyla provedena oprava vedení tak nás nepřipojí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?