Elektrika

Dobrý den chci se zeptat máme dostat parcelu na které je dům chceme dům zbourat a postavit nový jde o to jak vyřešit s elektrikou podat žádost o odpojení a pak připojit novy 🤔 posílali jsme dotaz na prelozku a to nám přišlo že by chtěli po nás 150 tisíc za nový sloup 🙈 se nám zdá dost
Odpovědět
@vendulkapemm ale vy nechcete prelozku-prelozka znamena, ze na miste, kde ted stoji sloup, chcete postavit dum a oni musi sloup posunout. Podle me s dodavatelem nic neresite, pokud nebudete chtit zvysovat jistic. Osobne bych si zavolala na infolinku eonu a zeptala se-jsou tam celkem ochotni a vse vysvetli.
Odpovědět
@vendulkapemm teda jeste me napadlo, jestli nahodou nejsou ty draty upevnene na fasade, jak to byva u starsich radovek-pak by vas museli opravdu odpojit.
Odpovědět
Řešil jsem to samé, demolici a následnou výstavbu, dráty jsme měli ze sloupu přes silnici, uchycene na strešníku na domě. Za prvé chci říct, že nejspíš záleží na lokalitě kde se Váš dům nachází a na lidech, kteří Vás mají v dané lokalitě na starost, dále jestli jste v lokalitě spravované e.onem nebo čezem. Slyšel jsem už totiž několik variant jak bylo toto řešeno a většinou samozřejmě tak, že po lidech chtějí aby si na svém pozemku postavili sloup, nebo aby veškeré náklady hradil ten, kdo přelozku vyvolá. Ja to řešil s e.onem, musím říct, že opravdu super přístup a neplatil jsem ani korunu, kromě přípravy pro elektroměr, tzn. elektromerova skříň, revize. Podal jsem si žádost o přelozku, vyjádření bylo takové, že když nechám odpojit elektromer a ukoncim smlouvu bude stávající přípojka "vzduchem" odstraněna na náklady distributora. Po odstranění jsem si podal žádost o novou přípojku a ta byla za 18 měsíců hotová 😉 14 měsíců mají standardní lhůtu + covid. E.on vše predal realizační firmě, která vyřídila absolutně vše, nemusel jsem se prakticky o nic starat. Příkon jsem nenavyšoval, kdyby ano tak musím doplatit pár tisíc.
Odpovědět
Řešili jsme to same s ČEZem. Musíte si zažádat o přeložku a vymístění elektroměru. Postavíte si na vlastní náklady antoníček, do něj bude dán nový elektroměr. Pak přijedou z ČEZu, přestřihnou dráty a napojí do nové boudičky. My jsme si rovnou udělali i pojistkovou skříň na zděný přístřešek, pak už se jen překope do nového domu, Celá tahle sranda, která jim trvá asi 2 hodiny stojí 21 000 bez DPH. Museli jsme je honit, ale zvládli jsme to za 4 měsíce. Nezapomeňte na revize, stojí okolo 800 Kč. Cena antoníčku, kabelu a práce okolo 16 000.
Odpovědět
@vendulkapemm požádejte o přeložku z důvodu demolice, měli jsme to samé a platil jsem akorát za navýšení hodnoty jističe, přeložili to na své náklady a ještě se ptali kam to chci přeložit. Máme E.ON
Odpovědět
Je to poslední barák a oni napsali nám právě že tam je slabý sloup, že budou muset dát silnější sloup a odhad 150 tisíc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?