Inženýrské sítě - překop stávající komunikace a náklady

Ahoj všem, vím že podobná témata už tu jsou ale nikde jsem nenašel odpověď. Stavíme nový RD ve stávající zástavbě. Hlavní řad všech sítí je, ale musíme udělat přípojky. Řešil jste někdy někdo něco podobného? Kolik vás to stálo. My rozpočet máme, ale chci ho porvonat reálně. Dodavatelé nastřelují šílené ceny. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Přípojka elektro 122 m včetně "vypípaní" vodovodu, kanalizace a veřejného osvětlení, pilířku z plotovek Best Luneta, pojistkové skříně, "hodinové" skříně a revize za 99 t. Kč vč. DPH 19 %. Výkop téměř úplně v rostlém terénu, jen na jednom místě přeříznutí asfaltového chodníku šířky asi 2 m a samozřejmě jeho uvedení to původního stavu. Kanalizaci máme jen asi 4 m, ale taky 4 m hluboko. Tu jsme ale ještě neplatili. Akorát Veolia si jen za blbou navrtávku betonového řadu a připojovací kus řekla 6 700 Kč. A to měli všechno vykopané a připravené. Jsme stejný případ, nový dům ve stávající zástavbě :-)
Odpovědět
No elektro nám naštěstí ČEZ dělá sám, ale cena ke 200 za tři přípojky mi přijde dost. Myslím přípojky tzv. k pilířku - i když vím že kanalizace,voda maj šachty. tak uvidime. zatim vybiram firmu co ot udela.
Odpovědět
švagr prodlužoval hlavní vodovodní řad o 50m, plus elektro měl cca 20 m a celkem ho ta sranda vyšla téměř na 200 000. Kanalizaci obec nemá, tak netuším na kolik by to vyšlo. Elektro vyšlo 500 za 1A, takže platil asi 12 500, zbytek byla ta voda. Pokud jde jen o přípojku a ne prodloužení HVŘ, tak to už je levnější sranda
Odpovědět
já mám asi trochu hloupý dotaz, ale fakt nevím, kde to zjistit. Můžete mi poradit, kde mi řeknou, jak daleko od pozemku jsou inženýrské sítě? Kupujeme pozemek bez realitky a majitelka ani neví, jak přesně je ten pozemek velký... Potřebovala bych vědět, jak daleko bychom to všechno museli táhnout, abych si ještě před koupí spočítala, jestli se nám to vůbec vyplatí. Řeknou mi to třeba na katastru? Nebo nenajdu to někde na internetu? Předem moc díky za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
Lulu85 - je třeba obrátit se na jednotlivé správce sítí a požádat je o vyjádření. Ona třeba elektřina může jít podél pozemku, ale napojovací bod - rozvodná skřín - je někde dál nebo už je plně obsazena, takže se musí jinam... Stejně tak to může být s podmínkami napojení na kanalizaci nebo vodovod. Ale myslím, že u většiny správců by mohli vyjít vstříc alespoň s nějakou konzultací...
Odpovědět
Jak píše Hugo. Nejlépe s ČEZem zajít do obchodní kanceláře a podat si žádost o připojení. Uvidiš co ti napíšou. Vodovod a kanalizaci zajít přímo na správce sítě a někoho tam najít, bývají vcelku ochotní a mají často i pasport sítí, takže se to dá dohledat. A plyn to samé. Nebo jim poslat přímo žádost o vyjádření. Ale připrav se že ti to nemusí říct hned. Další a krajní možnost, jak to jenom teoreticky zjisti je vyhledat sítě terénu. ČEZ má rozvodné skříně, voda a kanalizace maj šachty, eventuelně hrníčky. Takže se dá opticky zjisti jak ais daleko,ale neznamená to, že tě tam pustí. Jo a jedna velice duležitá věc, zjisti si i okolní pozemky. Můžeš mít sítě 2,0 m od hranice, ale stačí aby si okolo svého pozemku měla pozemek nějakého i.........ta, který tě na svůj pozemek nepustí s přípojkou a máš smůlu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, taky teď řešíme přípojky, cenový nástřel od firem mi přijde hodně vysoký. Nevíte za kolik by se daly přípojky udělat - řešíme elektriku, vodovodní příp. a kanalizaci (jímka + děšťová j.). El. budku máme na hranici pozemku cca 10m, 5m od domu je šachta s vodovodem. Jímky máme zajištěný. Nevíte jaká je reálná cena těchto sítí?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Chtěla jsem se zeptat, právě nám dělají projekt dřevostavby. Součástí projektu domku musí být i jímka nebo na ohlášku není potřeba.Kde máme pozemek není kanalizace.Vesnice dovolí jímku.Ještě jsem se chtěla zeptat, kolik zřízení jímky přijde. a kolik případně stojí projekt na jímku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?