Jak postupovat při napojení domu na vodu a kanalizaci?

Krásný den, chtěla bych se zeptat na přesný postup při napojení domu na vodu a kanalizaci. Na hranici pozemku bychom měli mít přípojku. V kupní smlouvě na pozemek máme napsáno, že musíme nechat vybudovat čerpací šachtu s kalovým čerpadlem s řezacím zařízením. Co máme udělat jako první? Musíme si nechat vytvořit nějaký projekt? Zažádat o nějaké povolení stavební úřad? Nebo stačí jen objednat firmu, ta vykope díru, zasadí šachtu, trubky a člověk od vodáren je napojí na kanalizaci? Na vodárnách jsem byla, ale moudrá z toho nejsem ... se stavaři jsem mluvila, ale nikdo mi není schopen přesně odpovědět. Děkuji. Šárka :-)
Odpovědět
Tak již vše vím, pokud budete mít dotaz vy, kontaktujte mě :D
Odpovědět
Včera jsem zrovna připojovala dům ke kanalizaci. Máme také tlakovou. K šachtám jsme měli projekt a povolení. Poté nechali namontovat vodoměr, udělali připojky k domu a nakonec se namontovalo čerpadlo(nezapoměňte na přívod 380 k řídící jednotce)Čerpadlo doporučuji stejné jako má celá obec.Čerpadlo se musí nechat zrevidovat. S revizní zprávou zajdete na obec, seppíšete smlouvu o napojení odpadních vod a domluvíte se s příslušným pracovníkem místní ČOV a ten vás příjde napojit.Počítejte, že samotné čerpaslo a řídící jednotla stojí kolem 30 000,-Nebo 26000, tak nějak
Odpovědět
Super, děkuji :) A na kolik vás vyšlo samotné napojení na řád a výkopové práce? My budeme kopat jen do hlíny a cca 5 metrů (napojení na RD máme v ceně domu).
Odpovědět
Já bych měla dotaz k vodě - žádost už podanou máme, ale teď řešíme, jak se prakticky připojit - bude se muset k řádu překopat menší silnice, to asi nepůjde jen tak domluvit bagr... Musíme to ohlásit na obci? Je nějaká firma, která se tímhle přímo zabývá a zajistí třeba i dočasné překrytí té vozovky nějakým plátem, ať můžou auta jezdit? Nějak nevíme, koho s tím oslovit...
Odpovědět
Krasny den, my nastesti do silnice kopat nemuseli, ale z procesu zjistovani vim, ze o naruseni komunikace musite zazadat obec, pote si sezenete firmu, ktera vam do te silnice kopne (pomuze i s docasnym zakrytim) a po dokonceni prace, kdy vas samotne vodarny (technik od nich) napoji, by vam ta sama firma mela silnici uvest do puvodniho stavu.
Odpovědět
Tak obci už jsme vše oznámili, plynaři vyznačili kudy tam vede plyn (ještě prý při připojování musí zkontrolovat, že jsme nic neporušili). Takže v jeden den tam domluvíme bagr, vodaře, plynaře a ještě geodety, kteří tu přípojku musí zaměřit! To bude párty... Napadá vás ještě něco?
Odpovědět
@cechovas to nevím, ještě jsem to neplatila. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?