Jak vám dopadl rozbor vody?

Zajima me hlavne Koliformni bakteria a Eschechia coli. Chceme pouzivat vodu jako uzitkovou proto chci srovnani od tech co ji pouzivaji jako uzitkovou. Prikladam nas rozbor vody a chtel bych vedet jak dopadl ten vas. Diky
Odpovědět
Profilova fotka
znovu jsem se dívala na ten náš rozbor a my tam ani ty koliformní bakterie + bakterie Coli nemáme uvedené... Železo máme 0,19, Amonné ionty 4,98 !!!, dusičnany 6,95 a vápník+hořčík je taky síla 12 :-| Ty baktérie si určitě v tom plánovaném druhém rozboru necháme zpracovat, doufám, že to dopadne lépe, jak ten první...!
Odpovědět
@liborec máme podobný rozbor, trošku méně kolif.bakterií a dusičnany jen 4mg/l. Zatím jsme vodu vyčerpaly, nalili savo a nasypali chloramin a budem dělat druhý rozbor. Jako užitkovou vodu ji necháme, na topení, na splachování a asi i do myčky. Jestli se výsledky kolif.bakterií zlepší, tak necháme jako pitnou, jelikož chem.rozbor nám na pitnou vyšel.
Odpovědět
@bilbery A ty bakterie coli tam teda mate taky? A trosku mene znamena kolik? 90? Na sprchovani ji pouzivate taky?
Odpovědět
@liborec ano, 6 ktj/100ml a kolif.bak. 45ktj/100ml, zatím na nic,nemáme to ještě zprovozněné a uvidíme co to udělá po tom vyčištění. Ale pokud máte děti a to my třeba máme,tak ty se ve vaně napijí vody hned, tak asi bych to na koupání nedávala,no nevím.
Odpovědět
@bilbery Deti mame a z toho duvodu to pustim jen na wc. Udelam poradnou desinfekci a pak znovu udelame rozbory a uvidime. Me bylo receno, ze ty kolifroni bakterie tak nevadi. Prusvich jsou ty ecoli. Kdy planujete druhy rozbor?
Odpovědět
@liborec no v nejbližší době ;-)
Odpovědět
vydesinfikovat savem a opakovat. Nemáte poblíž pole, kde by zemědělci hnojili? Ty dusičnany jsou taky překročené. Nebo je poblíž vodní zdroje nějaký zdroj fekálního odpadu.
Odpovědět
Pole tam je spusta. Z toho by to mohlo byt. Budu desinfikovat a uvidime. Jeste je tu jedna moznost. Mel jsem zapujcene cerpadlo, s kterym kolega cerpal septik. Bohuzel me to nerekl. Odebrani vzorku jsem provadel ne pres to cerpadlo, ale i tak jsem mohl zanest tyto bakterie skrz cerpadlo. Kdyby to byl prusak treba septiku nebo fekalni odpad tak by byli zvyseny prave amoniaky - mocovina a ty jsou v norme.Vypada toprave na hnojeni na polijelikoz dusicnany jsou prekrocene. Co vy na tento muj nazor?
Odpovědět
@liborec dnes nám řekli výsledky nového rozboru po dezinfekci,tak výsledky e-coli a kolif.bak. 0
Odpovědět
@bilbery - hezký - gratuluji - my budem brát vzorky na druhý rozbor příští týden....
Odpovědět
@bilbery tak to gratulace. My jsme desinfikovali savem a tedka nechame chvilku a pak tak za 3 tydny udelam rozbor a dam vedet
Odpovědět
tak je to v prčicích - výsledky jsem ještě neviděla - jen po telefonu - je to ještě horší než to bylo. Po vyčištění a desinfekci studny! Hodně blbý. Jediná možnost je dotáhnout vodu z vesnice. Asi dost velká investice.....Sakra!!! sakra!!!
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?