Legalizace studny, co to obnáší?

Profilova fotka
Mám dotaz pro někoho, kdo tím prošel. Kupujeme pozemek, kde je kopaná studna. Je na všech pozemcích okolo, jiný zdroj vody tam není. Na SÚ nám bylo řečeno, že je třeba studnu legalizovat. Co to obnáší? Stavební povolení, nějaký posudek, dokumentace? To asi bude drahý, že? :-|
Odpovědět
Dobrý den, zlegalizovat znamená "znovu postavit". Potřeba bude povolení vodoprávního úřadu tudíž projektová dokumentace včetně hydrogeologického průzkumu s určením vydatnosti studny a rozbor vody pro hygienu. Cena bude záviset na těchto posudcích, projektová dokumentace je potom už to nejmenší a projektantů budete mít v okolí Vašeho bydliště kupu, stačí si jen vybrat ekonomicky nejvýhodnějšího :)
Odpovědět
Profilova fotka
stavební úřad po nás chtěl hydrogeologický průzkum, projekt a vydali nám potvrzení, že k stavbě studny došlo pravděpodobně v letech xxx.
Odpovědět
Profilova fotka
dobrý den, potřebovala bych poradit, máme vrtanou studnu, povolení SÚ, hydrogeologický průzkum, to všechno již máme dávno hotovo. ale chtěla jsem se zeptat jak postupovat dále, vodu již máme napojenou do domu. musím tedy teďka nějak vyrozumět hygienu aby mi udělala rozbor vody? děkuji za informace.
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka1988 není jednodušší zavolat přímo na SÚ a zeptat se, co po vás budou při kolaudaci studny chtít za dokumenty...? Jedná se o jediný vodní zdroj pro váš dům?
Odpovědět
Profilova fotka
tak Vám nevím, měla jsem to stejně a šéf na stavebním mi poradil, že mám jen podat čestné prohlášení že jako majitelka pozemku: že studna na výše uvedeném pozemku již byla vybudována (viz.kupní smlouva) a jedná se o studnu historickou že odběr podzemní vody vody z uvedeného zdroje slouží pro individuální zásobování domácnosti pitnou vodou nic víc a podala jsem to u nás na obci. a to ta studna je vrtaná :-) takže já bych se toho moc nebála a zeptala se na stavebním pokud poví něco obdobného je to to nejjednodušší
Odpovědět
Profilova fotka
Nám na stavebním jasně řekli, že je studnu třeba legalizovat. V kupní smlouvě o ní není ani slovo. Na obci nám řekli, že to tam před pár lety zbudoval nějaký developer a pak krachnul. A nikdo od toho žádný papíry nemá. Takže u nás to musí být klasicky jako "nová" studna, protože každý ví, že ta studna není historická, tam to myslím tímhle způsobem šlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 ano ano, zavolala jsem a zjistila :) chtěji všechny možné doklady od trubek, revizi čerpadla, prohlášení k šachtici apod. a rozbor vody ani hygiena nemusí být. rozbor vody tudiž bude jen pro naši potřebu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?